NA KRAJU ĆE I DA ZARATE: Zajedno osvojili šest titula, sada padaju TEŠKE REČI! Pipen otkrio pravu istinu o Džordanu i Bulsima
Foto: Profimedia

čikago

NA KRAJU ĆE I DA ZARATE: Zajedno osvojili šest titula, sada padaju TEŠKE REČI! Pipen otkrio pravu istinu o Džordanu i Bulsima

Košarka -

U cilju promocije autobiografije koju je izdao, Skoti Pipen, čuveni košarkaš, često se pojavljuje po medijima u Americi.

Legenda ovog sporta često govori o, po mišljenju mnogih, najboljem svih vremena, Majklu Džordanu, a ovog puta ga nije štedeo. - U dokumentarcu "Poslednji ples" Majkl Džordan je pokušao da opravda šikaniranje saigrača pred čitavim timom. On je mislio da je tim momcima potrebno malo žestokog ponašanja kako bi očvrsnuli. Kada to gledam sada osećam se neprijatno, baš kao što sam se osećao i onda. Majkl nije bio u pravu – nismo osvojili šest titula zbog toga što je on bio grub prema saigračima. Osvojili smo titule uprkos tome. Osvojili smo titule jer smo igrali timski, što nije bio slučaj u moje prve dve sezone u Bulsima, kada je Dag Kolins bio trener. Bulse je posebnim učinilo naše zajedništvo, a ne to što smo osećali "blagoslov" igranja sa besmrtnim Majklom Džordanom - rekao je Skoti Pipen za "CBS“.

Zajedno su Pipen i Džordan činili jedan od najboljih tandema u istoriji, a prema rečima Skotija bili su poprilično različiti.

- Bio sam mnogo bolji saigrač nego što je Džordan ikad bio. Pitajte bilo koga ko je igrao sa nama dvojicom. Uvek sam znao da podržim i ohrabrim momke, naročito pošto ih je Džordan spuštao iz ovog ili onog razloga. Pomogao sam mnogima da prestanu da sumnjaju u sebe - poručio je Pipen.

Pored šest titula, Pipen je sedam puta učestvovao na Ol-Staru, tri puta je uvršten u idealnu petorku, a čak osam u idealnu defanzivnu petorku NBA lige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track