SRBIJA PREGAZILA HRVATSKU U GOSTIMA: Ubedljiva pobeda naših košarkašica, Aleksandra Crvendakić novi lider! VIDEO
Foto: KSS

kvalifikacije ZA EP

SRBIJA PREGAZILA HRVATSKU U GOSTIMA: Ubedljiva pobeda naših košarkašica, Aleksandra Crvendakić novi lider! VIDEO

Košarka -

Izabranice Marine Maljković odlično započele kvalifikacioni ciklus, a na šampionatu Starog kontinenta za dve godine u Sloveniji i Izraelu brane titulu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023. trijumfom u Zaboku protiv Hrvatske – 84:66

Ako je suditi na osnovu prve zvanične utakmice posle malo više od tri meseca, naš tim je dobio novog lidera - Aleksandru Crvendakić. Najviše zahvaljujući njoj, Srbija je kao prvak Evrope uspešno počela kvalifikacije za naredni šampionat Starog kontinenta. Na gostovanju Hrvatskoj u Zaboku selekcija Marine Maljković je ostvarila očekivanu pobedu, ispod koje se potpisala 25-godišnja Lozničanka.

Srpkinje su slavile 84:66, a čak 33 poena je dala Crvendakić. Bila je to maltene simultanka košarkašice Asvela. Skoro sve joj je polazilo za rukom. Od 11 pokušaja za dva ubacila je čak devet, pogodila je tri trojke iz četiri šuta, imala sedam skokova i dve asistencije i potvrdila nagoveštaje da će preuzeti dirigentsku palicu u maltene renoviranoj reprezentaciji.

Podsetimo, Ana Dabović je povređena, povukle su se Jelena Bruks i Sonja Vasić, u odnosu Olimpijske igre u Tokiju i prethodno EP nema ni Dejane Butulije, ali ni Maje Škorić, kao i Anđele Dugalić, tako da se Aleksandra Crvendakić nametnula kao centralna figura i taj status u potpunosti opravdala.

U našem timu još još tri igračice ostvarile su dvocifren učinak. Tina Krajišnik je brojala do 15 (uz devet skokova), Ivon Anderson upisala 13 (imala i devet asistencija), dok se Saša Čađo zaustavila na 12 (uz četiri trojke).

Kod domaćina bolje od ostalih bile su Ana Marija Begić (19) i Ivana Dojkić (18).

Naša reprezentacija kvalifikackije nastavlja 24. novembra protiv Bugarske na svom terenu, a u februaru dočekuje Hrvatice i ide u goste u Sofiju. Pobednik će direktno na turnir koji 2023. zajedničkim snagama organizuju Slovenija i Izrael (obezbedili učešće), dok će im se pridružiti i najbolja četiri drugoplasirana tima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track