MARINA MALJKOVIĆ POSLE SLAVLJA NAD HRVATSKOM: Imamo novi tim, najvažnija je pobeda!
Foto: EPA/KIYOSHI OTA

KONFERENCIJA

MARINA MALJKOVIĆ POSLE SLAVLJA NAD HRVATSKOM: Imamo novi tim, najvažnija je pobeda!

Košarka -

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je njena mlada ekipa večeras loše igrala odbranu u utakmici protiv Hrvatske, ali da je najvažnija pobeda na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Naša odbrana je bila mnogo loša, to nije odbrana koja lični na naš tim, na moj tim. Sa druge strane, imamo totalnu promenu, potpuno nov tim, tako da je to donekle i logično. Devojke nemaju iskustvo ovog nivoa. Većina njih. Najvažnija je pobeda na kraju. Ali, moramo mnogo stvari da popravimo za dalje", rekla je Maljković, preneo je sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Košarkašice Srbije pobedile su danas u Zaboku Hrvatsku 84:66, u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

"Imali smo nešto duže pripreme jer nismo igrale prvu utakmicu, pa smo krenuli da radimo u nedelju. Trudila sam se da spremim tim kao što sam ga spremala kada sam 2011. došla na ovo mesto. Sve iz početka. Sa nekima koje su već prošle ceo sistem, ali ovo je nov tim i tu nema ko je stariji, a ko mladji. Ovo je sad nov tim, za sebe", rekla je selektorka.

"Trudila sam se da i u napadu i u odbrani uradimo neke nove stvari, neke zadatke. Utakmica sigurno nije bila lepa. One nemaju iskustva. Većina njih tek počinje da gradi karijere po inostranstvu, jer, nažalost, nemamo dobru ligu u Srbiji. To je slučaj manje-više i u Hrvatskoj. Jako je teško. Videćemo šta će vreme pokazati", dodala je Maljković.

Ona je čestitala Hrvatskoj na odličnoj borbi i zahvalila na gostoprimstvu.

"Ništa nas nisu iznenadile, bile smo spremne za to. Znamo da je Hrvatska grupa jako talentovanih košarkašica. Zaista su nas primili odlično ovde. U hali je ambijent bio fantastičan", dodala je Maljković.

Reprezentativka Srbije Aleksandra Crvendakić rekla je da utakmica nije bila laka.

"Znale smo da je Hrvatska jako talentovana i mlada ekipa, one su kao i mi, na početku. I mi krećemo sa nekom novom pričom. Imale smo mnogo problema, nismo našle našu igru, ali smo uspele agresivnom odbranom da to popravimo", navela je Crvendakić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track