JOKIĆ RAZBIO NURKIĆA, UMALO NOVI TRIPL-DABL! Denver lako protiv Portlanda, Bogdan konačno pobedio, Bjelica i Pokuševski poraženi
Foto: Profimedia

NBA

JOKIĆ RAZBIO NURKIĆA, UMALO NOVI TRIPL-DABL! Denver lako protiv Portlanda, Bogdan konačno pobedio, Bjelica i Pokuševski poraženi

Košarka -

Košarkaši Denvera su u nastavku američke NBA lige savladali Portland sa 124:95 uz 28 poena i po devet skokova i asistencija MVP igrača prošle sezone Nikole Jokića.

Srpski centar je ponovo dominirao u odnosu na bivšeg saigrača Jusufa Nurkića, koji jeza 21 minut imao četiri poena uz šest skokova i asistenciju.

Portland je predvodio Mekolum sa 21 poenom, a navijače Nagitsa može da raduje partija Hajlanda, ruki je imao 18 poena uz po tri skoka i asistencije, Moris je dodao 15 poena, probudio se i Kampaco sa 13 poena, a još trojica igrača imala su dvocifren učinak – Dozije i Grin po 12, Gordon 11 poena.

Atlanta je prekinula niz od šest poraza, i to protiv šampionskog Milvokija (120:100), uz 42 poena i 10 asistencija Janga.

Bogdan Bogdanović imao je skroman doprinos sa šest poena, četiri skoka i dve asistencije, Adetokumbo je bio najbolji u timu Milvokija sa 26 poena.

Golden Stejt je zaustavljen u pobedničkom nizu od Šarlota (106:102), uz dva poena uz dva skoka i asistenciju Nemanje Bjelice.

Kari je ubacio 24, Vigins 28, ali nije vredelo, ovo je prekid serije Voriorsa od sedam pobeda. Kod Hornetsa, Rozije 20 poena, sve u drugom delu uključujući i dobijeno podbacivanje pored Drajmonda Grina i dva bacanja koji su dotukli goste.

Oklahoma je pretrpela ubedljiv poraz od Bruklina (96:120), a srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je zabeležio osam poena, šest skokova i asistenciju.

Zaustavljeni su Klipersi, posle sedam pobeda. Bulsi su odneli trijumf sa Pacifika, DeRozan je ubacio 25, LaVin dodao 29 poena, dok je Lonzo Bol komandovao igrom Čikaga. Svima im prija Los Anđelese, kako i ne bi, DeRozan je rođen u gradu, a LaVin i Bol su studirali na UCLA. Nikola Vučević je zbog zdravstvenih protokola propustio meč.

Sansi koji su u nizu od osam pobeda, , nisu imali nikakvih problema sa Hjustonom, koji se navikao da gubi. Roketsi su poraženi u 11 uzastopnih mečeva, nisu imali nikskvu šansu, a Devin Buker je 16 od svojih 26 poena dao u prvoj četvrtini. Feniks je ubacio 14 trojki, Kris Pol ukrao sedam lopti nedostaslom rivalu, Roketsi su napravili 23 greške, poklonili 22 poena rivalu, i nije čudo što su na skoru 1-12 najlabijem u ligi.

NBA

Atlanta – Milvoki 120:100

Šarlot – Golden Stejt 106:102

Hjuston – Finiks 89:115

Oklahoma – Bruklin 96:120

Denver – Portland 124:95

Los Anđeles Klipers – Čikago 90:100

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track