GOLDEN STEJT NE STAJE! Skroman učinak Bjelice u pobedi nad Torontom VIDEO
Foto: Profimedia

NBA

GOLDEN STEJT NE STAJE! Skroman učinak Bjelice u pobedi nad Torontom VIDEO

Košarka -

Košarkaši Golden Stejta nastavili su sa sjajnim partijama na početku nove sezone i ostvarili 15. pobedu u 17. utakmici, savladavši Toronto na svom parketu, 119:104.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica na parketu je proveo samo četiri minuta i za to vreme promašio sva četiri šuta iz igre, pogodio jedno slobodno bacanje i uhvatio jedan skok.

Domaćin je vodio od prvog do poslednjeg minuta, od trojke Džordana Pula u 22. sekundi susreta prednost je bila na strani Voriorsa. Već nakon prve deonice vođstvo je bilo dvocifreno (36:24), da bi do odlaska na pauzu ono otišlo na +14.

Pokušavali su Reptorsi da se vrate, ali kada god bi krenuli u nalet, rival bi to odbio i uzvratio jače, pa je u nekoliko navrata imao i 20 poena prednosti, zbog čega nije bilo ni teoretske prilike za preokret.

Stef Kari je košgetersku palicu predao spomenutom Pulu, koji je prihvatio i ubacio 33 poena, uz fantastične procente šuta. Pogodio je 10 od 13 šuteva iz igre, od koji su trojke bile 8/11. Kari se ispromašivao, imao je samo 12 poena, ali ga je odmenio Endru Vigins i sa 32 poena pomogao Pulu da Golden Stejtu donese novi trijumf.

Kod Toronta, najbolji je bio Paskal Sijakam sa 21 poenom, četiri više od Vanvlita.

U ostalim utakmicama Los Aneđeles Lejkersi su pobedili Detroit Pistonse 121:116 u meču koji je obeležila jedna od najžešćih tuča u istoriji lige , dok je Čikago bio bolji od Njujorka 109:103, a Finiks od Denvera, bez Nikole Jokića 126:97.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track