SEĆANJE NA DRAGIŠU ŠARIĆA Memorijalni košarkaški turnir okupio 55 ekipa
Foto: KSS

Tradicija

SEĆANJE NA DRAGIŠU ŠARIĆA Memorijalni košarkaški turnir okupio 55 ekipa

Košarka -

Tradicionalni Memorijalni turnir veterana koji nosi ime „Dragiša Šarić“, 14. po redu, održaće se u Beogradu 26. i 27. novembra 2021. uz učešće 55 ekipa veterana i veteranki, koji na parket izlaze u čast nekadašnjeg igrača i trenera Partizana.

Ovom povodom danas je u „Kući košarke“ održana konferencija za medije, kojoj su, među brojnim učesnicima i prijateljima turnira, prisustvovala velika imena iz sveta košarke.

Dragiša Šarić
foto: turnirdragisasaric.com

Goste su dočekali vodeći ljudi organizacije ovog prestižnog turnira veterana, najmasovnijeg i najkvalitetnijeg u Evropi, Miodrag Marić i Bojan Spasojević. U ime organizatora, Miško Marić je istakao da se većina utakmica igra u dvorani Vizura sport, a da glavni mečevi, kao i utakmica košarkaša u kolicima, kreću u subotu 27. novembra od 17.00 časova.

Memorijalni turnir Dragiša Šarić
foto: KSS

Konferencija je počela minutom ćutanja za, kako je rekao Miško Marić „velike košarkaške i sportske radnike koji su nas napustili – Dušana Dudu Ivkovića, Miška Čermaka, Bobana Petrovića, Milenka Savovića…“

O legendarnom Dragiši Šariću i samom turniru uz brojne epitete govorili su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić koji je bio Šarićev saigrač, Duško Vujošević, Žarko Paspalj, Ljilja Stanojević i Miodrag Marić, a prisutni su bili i potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić i Srećko Jarić.

Memorijalni turnir Dragiša Šarić
foto: KSS

I ove godine će na memorijalu „Dragiša Šarić“ učestvovati brojne ekipe iz inostranstva, i to iz Turske, Rusije, Nemačke, Španije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja…

U okviru turnira, kao i prethodnih godina, biće organizovana humanitarna akcija sakupljanja sredstava za decu sa posebnim potrebama i košarkaše u kolicima, a turnir je podržala Delegacija Evropske unije u Srbiji, ispred koje je govorio šef za informisanje ove organizacije Pol Anri Prese.

Ovom prilikom, dodeljene su i plakete zahvalnosti za 2020. i 2021. godinu. Plakete za prošlu godinu dobili su kao sportski novinar Predrag Mrmak, za trenera Bratislav Đorđević, kao igračica Vera Đurašković i kao igrač Žarko Paspalj. Za 2021. godinu laureati su sportski novinar Rada Nikolić, trener profesor Vladimir Koprivica, sudija Borislav Žutić, doktor Gligorije Babović, igračica Jelica Komnenović i za igrača posthumno Boban Petrović, a priznanje je primila njegova supruga Silvana.

Memorijalni turnir Dragiša Šarić
foto: KSS

Dragiša Šarić je iznenada preminuo u julu 2008. godine na odmoru u Puli. U to vreme, on je bio pomoćni trener KK Partizan. Tokom igračke karijere, Šarić je nastupao za Radnik, Ušće, Vojvodinu, Partizan, Profikolor, Honved i Beobanku, dok je poslednju sezonu kao igrač proveo 1999. godine na Islandu.

Kao trener, Dragiša Šarić je radio u beogradskim Lavovima, Vojvodini, Vizuri, Mega Ishrani i Partizanu.

Kurir sport / KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track