OBJAVLJEN RAT EVROLIGI: Neverovatno ste arogantni, ovo je POGUBNO ZA KOŠARKU! Želim vam da prođete kao Superliga u fudbalu!
Foto: Profimedia

bRAVO

OBJAVLJEN RAT EVROLIGI: Neverovatno ste arogantni, ovo je POGUBNO ZA KOŠARKU! Želim vam da prođete kao Superliga u fudbalu!

Košarka -

Konačno da im neko stane na put...

Italijani su diglu bunu protiv skandalozne Evrolige zbog koje ispaštuje reprezentacije, a čiji klubovi učesnici za to dobijaju mrvice (pobeda donosi 30.000 evra). Dakle, na gubitku su svi.

Prvi čovek Italijanske košarkaške federacije, Đani Petruči govorio je potpuno otvoreno:

- Pogubno je ovo što radi Evroliga. Oni mogu sebi da priušte da kažu: 'Hoću ili neću da vam dam igrače'. Oni uslovljavaju Olimpijske igre. Videli smo kako su Nemačka, ili recimo Turska izgubile kod kuće - oštro će Đani.

Đani Petrači
foto: Profimedia

Problem može da bude rešen, ali...

- Ovo se dešava samo u košarci u kojoj postoji neverovatna arogancija Evrolige. To nije problem za FIBA. Mogao bih da razumem ako NBA to radi, ali od Evrolige je to veoma neozbiljno i neprihvatljivo.

Italijan priželjuje scenario poput onog iz fudbala.

- Videli smo šta se desilo sa Superligom u fudbalu. Stigli su do Evropskog parlamenta. Nadam se da neko može nešto da uradi i kada je košarka u pitanju!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track