POZNAT RASPORED EVROPSKOG PRVENSTVA ZA KOŠARKAŠE: Cela Srbija moći će da gleda Orlove u udarnom TV terminu!
Foto: KSS

Eurobasket

POZNAT RASPORED EVROPSKOG PRVENSTVA ZA KOŠARKAŠE: Cela Srbija moći će da gleda Orlove u udarnom TV terminu!

Košarka -

Poznat su raspored i satnica Eurobasketa 2022. godine na kome učestvuje i srpska reprezentacija

Evropsko prvenstvo u košarci za muškarce igra se od 01. do 18. septembra 2022. godine, a FIBA je objavila kompletan zvaničan raspored koji će nema sumnje, zanimati sve navijače u Srbiji.

Srbija će na turniru koji se igra u četiri zemlje (Češka, Gruzija, Nemačka i Italija) igrati u grupi D u glavnom gradu Češke Pragu, sa reprezentacijama Izraela, Poljske, Holandije, Finske i domaćina Češke, a za Orlove će turnir početi drugog takmičarskog dana kada će izaći na megdan Holandiji.

Taj meč je zakazan za 2. septembar, a igra se u večernjem terminu (21.00). Već narednog dana (3. septembar), četa Svetislava Pešića igra protiv domaćina Češke od 17.30, što znači da neće biti previše vremena za odmor.

košarkaši, Svetislav Pešić, košarka
foto: KSS

Nedelja je slobodan dan, a 5. septembra sledi duel sa Finskom, dok će 06. septembra protivnik biti Izrael, takođe od 21.00.

Sledi još jedan dan odmora, pa u četvrtak 8. septembra na zatvaranju grupne faze od 21 čas meč protiv Poljaka. Sve ekipe koje su obezbedile prolaz dalje (četiri od šest timova iz grupne faze) sele se u petak u Berlin gde se igra završnica Eurobasketa.

Osmina finala igra se 10. i 11. septembra, četvrtfinala 13. i 14. septembra, polufinala 16. septembra, a meč za treće mesto (17.15 sati) i finale (20.30 sati) u nedelju 18. septembra.

Eurobasket
foto: Printscreen / Eurobasket

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track