REKORD SEZONE: Monstruozna partija Durenta, Amerikanac ubacio 51 poen u pobedi Bruklina
Foto: Profimedia

nba

REKORD SEZONE: Monstruozna partija Durenta, Amerikanac ubacio 51 poen u pobedi Bruklina

Košarka -

U košarkaškoj NBA ligi je prošle odigrano pet utakmica, a pobede su upisali Bruklin, Dalas, San Antonio, Minesota i Los Anđeles Lejkersi.

Bruklin je u gostima pobedio ekipu Detroita sa 116:104, predvodjen Kevinom Durentom koji je postigao 51 poen i tako postavio rekord sezone u NBA ligi.

Durent je za jedan poen nadmašio ovosezonski rekord Stefa Karija i upisao svoju šestu utakmicu u karijeri sa 50 i više poena.

Najbolje su ga pratili Peti Mils sa 18 i Lamarkus Oldridž sa 15 poena, dok je Kem Tomas dodao 13.

U redovima Detroita, koji je doživeo 12. uzastopni poraz najbolji su bili Kejd Keningem sa 26 i Frenk Džekson sa 25 poena.

Košarkaši Dalasa, koji su igrali bez Luke Dončića, slavili su protiv Oklahome sa 103:84.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Džejlen Kleber sa 18 poena i devet skokova, Maksi Kleber je dodao dva poena manje, dok je Mozes Braun ubacio 15 poena protiv svog bivšeg tima. ;Srpski košarkaš Boban Marjanović nije igrao.

Šej Gildžus Aleksander je predvodio Oklahomu sa 18 poena, dok je srpski košarkaš Aleksej Pokuševski za 23 minuta na terenu upisao četiri poena, devet skokova i tri asistencije.

Košarkaši Los Andjeles Lejkersa upisali su petu pobedu u poslednjih sedam utakmica pošto su prošle noći na svom terenu bili bolji od Orlanda sa 106:94.

Najzaslužnoji za trijumf Lejkersa bio je Lebron Džejms koji je postigao 14 od svojih 30 poena u trećoj četvrtini, a uz to je dodao i 11 skokova i deset asistencija za svoj 101. tripl-dabl u karijeri.

Talen Horton Taker i Rasel Vestbruk su ubacili po 19, a Karmelo Entoni 13 poena za pobednički tim. Na drugoj strani, istakli su se Kol Entoni sa 21 i Franc Vagner sa 20 poena.

Košarkaši Minesote su prekinuli niz od pet poraza pobedivši Portland sa 116:111.

Karl Entoni Tauns je ubacio 23 poena, uz deset skokova, a Entoni Edvards 24 poena za Minesotu koja je prekinula i niz od sedam poraza u Portlandu. ;Anferni Simons je upisao 26 poena za Blejzerse, a Demijan Lilard, koji se vratio nakon povrede, 24 poena i 11 skokova.

Košarkaši San Antonija su bili bolji od Nju Orlenasa sa 112:97. Pobednički tim predvodili su Jakob Peltl i Derik Vajt sa po 24 poena, dok je u redovima Nju Orlenasa najbolji bio Brendon Ingram sa 27 poena.

Ranije sinoć, Milvoki je pobedio u gostima Njujork sa 112:97, predvodjen Janisom Adetokunbom koji je upisao prvi tripl-dabl u sezoni - 20 poena, 11 asistencija i deset skokova. ;Kris Midlton je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 24 poena, dok je u poraženom timu najbolji bio Kventin Grajms sa 27.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track