ISTINA KOJA ĆE ZASMETATI SVIM NAVIJAČIMA ZVEZDE! Mirotić dobio nagradu za "Zvezdaša godine", a ustvari je GROBAR od malih nogu!
Foto: Starsport, KK Crvena Zvezda, Printscreen/Instagram

zanimljivo

ISTINA KOJA ĆE ZASMETATI SVIM NAVIJAČIMA ZVEZDE! Mirotić dobio nagradu za "Zvezdaša godine", a ustvari je GROBAR od malih nogu!

Košarka -

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić oduševio je navijače Crvene zvezde svojim potezima na sinoćnjoj utakmici u Pioniru. Opšte je poznato kako je Mirotić "ljubimac" navijača Zvezde zbog čega je svojevremeno dobio i nagradu "Zvezdaš godine". Ipak, Mirotić je veliki navijača Partizana što je davno otrkio u jednom intervjuu.

Naime, poštovanje navijača crveno-belih zaradio je pre svega svojim humanitarnim radom i podšrkom pravoslavnim crkvama i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, ali i u "svojoj" Crnoj Gori.

Novak Đoković, Nikola Mirotić
foto: @starsport

Naravno, nije ni Mirotić ostao dužan "Delijama" koje su ga hvalili svakom prilikom, ipak jedna stvar u celoj priči je veoma zanimljiva. Nikola Mirotić je veliki navijač Partizana, od svoje mladosti, što je otkrio u jednom intervjuu pre tačno 10 godina, kada je sa Realom gostovao Partizanu u Pioniru.

- Od malih nogu sam bio vatreni navijač Partizana. Svi u porodici su bili simpatizeri Crvene zvezde, a ja sam znao samo za crno-bele boje. Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao jednu prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili - rekao je Mirotić pre 10 godina za tadašnji "Sport".

Nikola Mirotić
foto: Starsport

Ipak, bez obzira na njegovo navijačko opredeljenje, Nikola Mirotić je bio na ivici suza kada je primio nagradu od Zvezde.

- Pun sam emocija, stvarno... Za mene je ovo večeras bio san. Ni u najlepšim snovima nisam mogao da zamislim da će ovako nešto da se dogodi. Zahvalan sam navijačima Crvene zvezde, našim ljudima, Srbiji... Još jednom su dokazali da ipak znamo da oprostimo. Znate šta se desilo, da ne ponavljam - izjavio je Mirotić, misleći na incident kada je slučajno pocepao zastavu Srbije, a potom je nastavio.

Nikola Mirotić
foto: Starsport©

- Ovo će samo da ojača moju veru i želju da nastavim da pomažem našem narodu. Hvala svima do neba. Ovo je dosad moj najveći trofej u karijeri - pokazao je ponosno Nikola pehar "Zvezdaš godine".

Interesantno je da je Mirotić nedavno objavio i fotografiju svog sina u majici Crvene zvezde, koji je dodatno raspalio Delije. Ipak, sve ovo ništa ne obezvređuje delo Nikole Mirotića koje je za svako poštovanje, bez obzira za koji klub navijate.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track