SAŠA PAVLOVIĆ ZA KURIR: Igrači Partizana imaju najboljeg trenera u Evropi! Sve što treba da urade je da ga slušaju
Foto: Starsport©

ŽOC je tu

SAŠA PAVLOVIĆ ZA KURIR: Igrači Partizana imaju najboljeg trenera u Evropi! Sve što treba da urade je da ga slušaju

Košarka -

Aleksandar Saša Pavlović nije dugo nosio dres omiljenog Partizana, ali je retko koji igrač imao takve emocije prema crno-belim bojama.

Ne čudi što je Pavlović nakon igračke karijere ušao u upravu Partizana i što je i u ovom mandatu član Upravnog odbora. Dolazak legendarnog trenera Željka Obradovića dao je potpuno novu dimenziju ne samo u klubu iz Humske već i košarci u regionu i Evropi.

- Pa da, sjajna je to bila vest za sve nas navijače Partizana, ali i za košarku na ovim prostorima. Zna se ko je Željko Obradović. Očekivanja od Partizana su uvek velika, tako i ja, ne samo ove sezone nego i generalno očekujem najviše. Svakako je ovo najinteresantnija sezona za sve nas - kaže Pavlović u razgovoru za Kurir.

Željko Obradović, Partizan
foto: Starsport

Partizan zasad ima odličan skor u Evrokupu i kao kiks može da se računa samo poraz od Cedevita Olimpije u Areni. - Jako je teško prognozirati bilo šta, po meni, neočekivano dobro stoji Partizan u ovom delu sezone. Međutim, videli ste da u ABA ligi ima dosta odličnih ekipa, kao što je Cedevida Olimpija, koja nas je pobedila na našem terenu i koja jasno pokazuje da se podigla i ima ekipu za sam vrh, za borbu za titulu.

Partizan se dobrim delom opredelio za prepoznatljiv put forsiranja mladih igrača. - Zaista mi se sviđa tim, posebno što ponovo Partizan ima nekoliko izuzetno talentovanih igrača. Smailagić, Trifunović, Koprivica, Madar, Glas... imaju mladost, talenat, imaju najboljeg trenera u Evropi, preostaje im samo da ga slušaju. Uveren sam da će mnogo napredovati, kao, uostalom, i ceo tim.

Partizan, KK Partizan
foto: Starsport

Čini se da još ne mogu u potpunosti da ispoštuju i sprovedu sve Obradovićeve zamisli. - To je jedan od razloga oscilacija koje se javljaju i koje su normalne. Sviđa mi se Željkova postavka igre, odbranu igramo stvarno dobro, u napadu sa dosta pasova, što je karakteristično - zaključio je Saša.

Gledaću Partizan u svom Baru

Pavlović je nakon prvih košarkaških koraka u rodnom Baru kao tinejdžer prešao u Budućnost, a kasnije se vinuo do NBA lige. Partizan baš u subotu gostuje Mornaru u Baru. - Da, evo spremam se da idem dole, gledaću utakmicu, naravno. Biće zanimljivo, definitivno - uz osmeh je rekao Saša Pavlović.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track