SRPSKA KOŠARKA OVO NE PAMTI: Bivši igrač Partizana odigrao partiju o kojoj BRUJI REGION! Imao indeks korisnosti NESTVARNIH 66
Foto: Starsport©

DRUGA ABA LIGA

SRPSKA KOŠARKA OVO NE PAMTI: Bivši igrač Partizana odigrao partiju o kojoj BRUJI REGION! Imao indeks korisnosti NESTVARNIH 66

Košarka -

Strahinja Gavrilović antologijskom igrom najzaslužniji za pobedu Mladosti iz Zemuna u gostima protiv Rogaške

Mladost iz Zemuna savladala je Rogašku u gostima u Sarajevu 102:98, u meču sedmog kola druge ABA lige. Iako je meč bio veoma interesantan za gledanje, sa velikim brojem poena i sa dosta preokreta, Strahinja Gavrilović je bio taj čiji je lični učinak zasenio sve ostale igrače.

Bivši košarkaš Partizana je na terenu proveo 35 i po minuta i za to vreme ubacio 45 poena (15/18 za dva, 1/1 za tri i 12/14 slobodna bacanja), a poenterskom učinku dodao i 14 skokova, četiri asistencije, a čak 11 puta je bio fauliran. Na kraju je meč završio sa indeksom korisnosti 66, što predstavlja svojevrsni rekord takmičenja.

Strahinja Gavrilović
foto: ABA 2 liga

U pobedničkoj ekipi uz pomenutog Gavrilovića, najbolji učinak ostvario je Andrija Bojić koji je sa 24 poena i 10 skokova imao indeks korisnosti 29.

Na drugoj strani fenomenalnu partiju pružio je Ronald Džekson Junior, koji je ubacio 31 poen, uhvatio 16 skokova i ostvario indeks od 48.

Nakon ovog meča Mladost je na skoru 5-2, i deli drugo mesto sa ekipom Širokog Brijega. Rogaška je ostala na jednoj pobedi i šest poraza, koliko ima i pretposlednji Pelister.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track