DRAMA U NBA LIGI: Sve veći broj košarkaša zaraženih korona virusom
Foto: Profimedia

pandemija

DRAMA U NBA LIGI: Sve veći broj košarkaša zaraženih korona virusom

Košarka -

Košarkaški klub Atlanta zaveo je danas svog igrača Treja Janga u zdravstveni protokol, a Los Andjeles Lejkersi trenera Frenka Vogela, dok raste broj zaraženih korona virusom u NBA ligi.

Trener Atlante Nejt Mekmilan rekao je da je Jang jedini košarkaš Atlante u zdravstvenom protokolu, pa neće noćas igrati protiv Klivlenda.

Trener Lejkersa Vogel neće predvoditi ekipu noćas u utakmici protiv Čikaga. Ekipu će voditi njegov pomoćnik Dejvid Fizdejl.

Lejkersi
foto: AP

U poslednjim testiranjima otkrivena su još petorica pozitivnih igrača Klivlenda. Kavalirsi su u subotu protiv Milvokija ostvarili šestu uzastopnu pobedu, a Baksi su igrali bez najboljeg igrača Janisa Adetokunba, ali i Dontea Divinćenca.

Čikago se vraća na teren nakon što su dve utakmice prošle nedelje odložene zbog korona virusa.

Kako je saopšteno, prethodnih dana je u zdravstveni protokol zavedeno više od 50 igrača u ligi.

"Tako je kako je. Pokušavamo da ostanemo što bezbedniji, to je sve što možemo da uradimo", rekao je košarkaš Lejkersa Rasel Vestbruk.

Liga i Udruženje igrača razgovaraju o planu da se ekipama kojima nedostaju igrači, dozvoli da dovode pojačanja kroz potpisivanje ugovora na 10 dana, ali da ti ugovori ne utiču na gornju granicu plata i porez na luksuz.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track