ZVEZDA ODGOVARA PARTIZANU?! Na Malom Kalemegdanu OZBILJNO razmišljaju o centru, Radonjić govorio o jednoj od opcija za crveno-bele
Foto: Starsport

brza reakcija?

ZVEZDA ODGOVARA PARTIZANU?! Na Malom Kalemegdanu OZBILJNO razmišljaju o centru, Radonjić govorio o jednoj od opcija za crveno-bele

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde u sredu imaju teško evroligaško gostovanje Efesu, a pred meč sa šampionom Evrolige govorio je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

On je svestan da njegovu ekipu čeka težak posao protiv tima koji ove sezone nema rezultate koji opravdaju njegov status.

- Prvak Evrope je sa malim izmenama u odnosu na prošlu sezonu. Nosioci velikog uspeha su tu i dalje. U dobroj su formi, kvalitet je jasan i znamo da nas čeka težak meč protiv jednog od najboljih timova u Evroligi - rekao je Radonjić.

Eventualnim brejkom i pobedom u Istanbulu, Zvezda bi se izjednačila sa Efesom, pošto bi oba kluba imala učinak od osam pobeda i devet poraza.

- Generalno biće teško, ali trudićemo se da damo sve od sebe i da budemo najbolji što možemo u ovom trenutku, ne samo u odbrani, već i u napadu. Zdravstveni bilten je sličan kao što je bio. Osim još nekih stvari koje su bile posle duela sa Borcem, a koje su nam uvele da imamo još manje treninga za rad. Videćemo kakve su šanse sa Dobrićem, male su šanse da igra. Ko bude bio zdrav ide na teren.

Crvena zvezda, Bajern, Andrea Trinkijeri, Dejan Radonjić
foto: @starsport

Radonjić je potom ukratko pričao i o temi koja se direktno ne tiče utakmice protiv Efesa.

Ugovor sa Maikom Cirbesom ističe do kraja godine, a trener crveno-belih je poručio da ne zna da li će on biti produžen. Nemac je imao poprilično spor start ove sezone, međutim, u poslednjih nekoliko utakmica naslutilo se da bi ipak mogao da pruži ono što je Zvezdi potrebno.

- Kada budemo doneli odluku saopštićemo je - rekao je Radonjić.

Maik Cirbes
foto: Starsport

U slučaju odlaska Cirbesa, dobre su šanse da Zvezda svakako krene "u napad" na novog centra. Bez Nemca bi Ognjen Kuzmić ostao jedina prava petica u ekipi, pa iako tu poziciju mogu da pokrivaju Luka Mitrović, pa čak i tek oporavljeni Eron Vajt, navijači bi svakako želeli da u sastavu ekipe vide još jednog klasičnog centra.

Ono što je posebno zanimljivo, priča o centru Zvezde pokrenuta je samo dan nakon što je veliki rival u borbi za titulu u ABA ligi doveo pojačanje upravo na toj poziciji.

Matijas Lesor je potpisao ugovor sa Partizanom koji će ga u Beogradu držati do kraja sezone. Naredni večiti derbi zakazan je za 5. mart, vremena za promena ima dosta, a pitanje je kakav duel ispod koševa ćemo da gledamo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track