DOKLE VIŠE BRUTALNA NEPRAVDA?! U NBA ponovo VREĐAJU JOKIĆA, čak ni Ameri sami ne znaju kako je ovo moguće!
Foto: Profimedia

neverovatno

DOKLE VIŠE BRUTALNA NEPRAVDA?! U NBA ponovo VREĐAJU JOKIĆA, čak ni Ameri sami ne znaju kako je ovo moguće!

Košarka -

U četiri dana se potpuno promenila situacija, a šta se toliko drastično desilo u NBA ligi?

Nikola Jokić je 20. decembra bio prvi favorit za osvajanje nagrade MVP u najjačoj ligi na svetu, međutim danas je tek četvrti prema listi koju redovno ažurira portal "Basketbal reference"

U pitanju je lista koja poprilično dobro "pogađa" ko će na kraju i stići do nagrade i na kojoj je Jokić i bio prvi favorit, ali tek u finišu prethodne sezone u kojoj je i imenovan za najkorisnijeg igrača u NBA. Prethodno su se pojavljivala razna imena košarkaša koji očigledno nisu bili na nivou Srbina.

Mediji i ljudi iz košarke u SAD svakodnevno su pokušali da nađu razlog da bilo ko osim Jokića bude MVP, ali na kraju je trofej ipak pripao košarkašu ekipe iz Kolorada.

I ove sezone je Jokić odličan
I ove sezone je Jokić odličanfoto: AP

Da li će i ove sezone biti ista situacija... Dakle, u ponedeljak je košarkaš Denvera bio prvi favorit, a već u subotu je na četvrtom mestu. Ispred njega su sada Kevin Durent, Stef Kari i Janis Adetokumbo.

Jesu u pitanju vrhunski košarkaši, ali je potpuno nejasno kako su sva trojica prestigla Jokića, a da pritom dvojica uopšte nisu ni igrala u pomenutom periodu.

Kari je posle brutalnog starta sezone imao nešto lošiji period, ali je nakon utakmice pauze odigrao dva fantastična meča. Protiv Sakramenta je postigao 30, a protiv Memfisa čak 46 i može da se razume zašto je prestigao Jokića koji je protiv Oklahome postigao 13 poena, a protiv Šarlota 29 uz čak 21 skok i pet asistencija.

Prvi favorit, Durent
Prvi favorit, Durentfoto: Profimedia

Međutim, Kevin Durent je već neko vreme deo kovid protokola i poslednji meč je odigrao 17. decembra, a sličan je slučaj sa Janisom Adetokumbom koji nije igrao još od 14 decembra.

Pa kako je moguće da su obojica sada ispred Jokića?

Prema mišljenju mnogih, centar Nagetsa igra još bolje nego prošle sezone. Ukoliko uporedimo brojke, deluje to dosta slično, međutim Jokić u Denveru sada igra bez dvojice najboljih igrača, Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora. Na 26 odigranih utakmica Jokić je beležio 25,9 poena, 14,5 skokova i 7,2 asistencija u proseku.

Favoriti za MVP nagradu:

1. Kevin Durent (Bruklin)

2. Stef Kari (Golden Stejt)

3. Janis Adetokumbo (Milvoki)

4. Nikola Jokić (Denver)

5. Rudi Gober (Juta)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track