MARKO MARINOVIĆ: Da pružimo svoj maksimum protiv Budućnosti
Foto: Starsport©

KONFERENCIJA

MARKO MARINOVIĆ: Da pružimo svoj maksimum protiv Budućnosti

Košarka -

Trener košarkaša čačanskog Borca Marko Marinović rekao je danas da je Budućnost favorit u predstojećem meču ABA lige, ali je istakao da će se njegov tim potruditi da pruži svoj maksimum.

"Suvišno je pričati o Budućnosti. To je jedna od ekipa koje će se boriti za prvo mesto. Sastavljena je od vrhunskih igrača, a vodi je odličan trener. Nalazi se u odličnom ritmu, tako da je pred nama težak zadatak", rekao je Marinović, prenosi klub.

"Nema sumnje, Budućnost je veliki favorit, ali mi moramo probati da se izvučemo iz ove situacije", dodao je trener Borca.

Košarkaši Borca dočekuju sutra ekipu Budućnosti, u utakmici 13. kola ABA lige.

Čačanski tim u ovaj meč ulazi posle dva vezana poraza i kao 11. tim lige sa skorom 4/8, dok je Budućnost na četvrtoj poziciji sa devet pobeda i tri poraza.

"Iako smo desetkovani zbog povreda, sa igračima koji su na raspolaganju potrudićemo se da pružimo svoj maksimum", rekao je Marinović.

Marko Marinović
foto: ABA liga

On je naveo da je njegov tim imao dovoljno vremena za pripremu ove utakmice, ali i dodao da "konstantno ima problem manjka igrača".

"To je maler koji nas prati cele sezone. Od 12 seniora koji su u timu, nije se desilo da svi budu na raspolaganju. Teško je napraviti normalan košarkaški trening u takvoj situaciji, pa smo primorani da improvizujemo", rekao je Marinović.

On je istakao i da nije potrebna veća pozivnica za navijače od činjenice da Budućnost dolazi u Čačak.

"Reč je o ekipi koja je prva u Evrokupu, a medju četiri najbolje u ABA ligi. Nadam se da će sugradjani doći i pomoći nam. Još dok sam bio igrač, a i sad kada sam trener, Čačani su bili šesti igrač Borca", rekao je Marinović.

"Posle 30 godina uspeli smo da dovedemo najbolju regionalnu košarku u Čačak. Zbog toga se nadam da kako vreme bude prolazili, a mi budemo bili sve bolji, da će narod u gradu u velikom broju dolaziti u dvoranu. Pa da se ponovo u regionu priča o Čačku kao o vrućem terenu", zaključio je on.

Utakmica izmedju Borca i Budućnosti na programu je sutra od 18.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track