TINA KRAJIŠNIK: Znamo da je ulog veliki i svesne smo koliko bi bilo bitno da se kvalifikujemo
Foto: Fiba

Kvalifikacije za Mundobasket

TINA KRAJIŠNIK: Znamo da je ulog veliki i svesne smo koliko bi bilo bitno da se kvalifikujemo

Košarka -

Košarkašica Srbije Tina Krajišnik izjavila je danas da su reprezentativke Srbije svesne koliko je važno da ostvare plasman na Svetsko prvenstvo.

Naš tim biće u grupi sa Korejom, Australijom i Brazilom, a plasman na šampionat iz grupe obezbediće dva najbolje rangirana tima uz domaćina Australiju, koji se već automatski plasirao.

"Pred nama je veliki izazov, s obzirom da nemamo previše vremena za pripremu. Znamo da je ulog veliki i svesne smo koliko bi bilo bitno da se kvalifikujemo. Za protivnike ćemo imati tri tima koji imaju potpuno različite košarkaške filozofije", izjavila je Krajišnik, a preneo Košarkaški savez Srbije.

Krajišnik se osvrnula i na kvalitete protivnika u kvalifikacionoj grupi.

"Koreju smo dobile nedavno na Olimpijskim igrama u utakmici koja je bila fizički veoma zahtevna. Korejke dobro trče, šutiraju i igraju košarku specifičnu za azijske ekipe. Australija, iako se već kvalifikovala, stigla je u veoma dobrom sastavu. Brazil najmanje poznajemo, jer igračice uglavnom ne igraju u Evropi. Fizički su spremne, imaju dosta snage, dobro trče i dobro skaču", rekla je ona.

Srbija turnir u Hali sportova "Ranko Žeravica" otvara u četvrtak u 21.00 protiv Koreje, dok će za vikend u istom terminu na programu biti dueli protiv Australije i Brazila.

U Beogradu se igraju i mečevi grupe u kojoj su Francuska, Kina, Mali i Nigerija. Preostala dva turnira igraju se u Osaki i Vašingtonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track