UMORNI JOKIĆ DOBIJA OGROMNO POJAČANJE PRED PLEJ-OF! Dobro obavešteni izvor otkrio FANTASTIČNU VEST za Srbina i Nagetse
Foto: EPA

odlično

UMORNI JOKIĆ DOBIJA OGROMNO POJAČANJE PRED PLEJ-OF! Dobro obavešteni izvor otkrio FANTASTIČNU VEST za Srbina i Nagetse

Košarka -

Novi tripl-dabl učinak Nikole Jokića nije pomogao Denver Nagetsima da ostvare pobedu protiv Bostona iako je ekipa iz Kolorada imala prednost na ulasku u poslednju četvrtinu.

Srpski centar je meč završio sa 23 poena, 16 skokova i 11 asistencija, a nakon utakmice je trener Nagetsa Majkl Meloun poručio da je njegov najbolji igrač umoran i da se to videlo protiv Seltiksa.

- Cela noć se pretvorila u izgubljene lopte i nikoga ne možeš tako da pobediš. Što se tiče Jokića, taj momak je definicija umora. On je i fizički i psihički umoran - rekao je Meloun.

Sa druge strane, Jokić nije želeo da traži opravdanje za utakmicu za koju veruje da je mogao bolje da odigra.

- Koga briga? Mislim da su svi umorni, ali to ne sme da bude izgovor za naše greške - ukratko je poručio Somborac.

Uprkos porazu, njega su sačekale i neke lepe vesti, a mogle bi da budu izuzetno važne, pogotovo ukoliko se Nagetsi održe u poziciji koja vodi u plej-of, a trenutno su na granici, odnosno šestom mestu, poslednjem koje garantuje učešće u doigravanju.

Dugo već Jokić igra bez dvojice najboljih saigrača, Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora koji zbog povrede nisu u mogućnosti da pomognu Srbinu i malo ga rasterete od napora sa kojim se susreće na svakoj utakmici.

Jokić i Marej
Jokić i Marejfoto: EPA

Marej je plejmejker sa kojim Jokić ima fantastičnu saradnju, ali tu saradnju nismo imali priliku da gledamo još od aprila 2021. godine. Kanađanin je tog dana odigrao poslednju utakmicu pre dugačke pauze zbog povrede kolena, dok je Porter Junior ove sezone igrao na samo devet utakmica pre nego što je morao na operaciju leđa.

Poslednje informacije i prognoze iz dobro obaveštenih izvora kažu da bi obojica trebalo da budu spremni za povratak utakmicama pred početak plej-ofa o čemu je pisao i Denver post.

To bi bilo ogromno olakšanje i pojačanje za Jokića, Melouna i Nagetse, a naravno, što ranije se vrate to je bolje po Denver.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track