OVO JE OBIČNA SMEJURIJA! Ne žele da priznaju da je Srbin najbolji: Kladionice sramno POTCENILE Jokića! Kakve su ovo kvote?!
Foto: Profimedia

da li je moguće?

OVO JE OBIČNA SMEJURIJA! Ne žele da priznaju da je Srbin najbolji: Kladionice sramno POTCENILE Jokića! Kakve su ovo kvote?!

Košarka -

Trka za prestižno MVP priznanje se ozbiljno zahuktala, a u fokusu su petorica košarkaša - Jokić, Embid, Adetokumbo, Morant i Derozan.

Novom maestralnom partijom Nikola Jokić je još jednom pokazao da je trenutno najbolji košarkaš na planeti.

Magični Srbin je brutalno je odgovorio navijačima Filadelfije, koji su posle 43 poena Džoela Embida protiv Čikaga skandirali "MVP, MVP, MVP". Novim impresivnim tripl-dablom, 18. u sezoni i čak 75. u karijeri, Somborac je zapušio usta fanovima košarkaša Filadelfije, kao i brojnim kritičarima koj na sve moguće načine pokušavaju da omalovaže njegov nestvaran učinak ove sezone.

Jokić je u trijumfu Denvera protiv Golden Stejta (131:124) imao 32 poena, 15 skokova i 13 asistencija. Srbin je za 22 sata postigao 78 poena, zabeležio 24 asistencije i 27 skokova, pošto je samo dan ranije odigrao istorijski meč protiv Nju Orleansa (46p, 12sk, 11as).

Istina, i Embid ima sjajnu sezonu, ali budimo realni, Jokić je za njega druga dimenzija i ako ima imalo pravde, Srbin će ponovo biti MVP najjače košarkaške lige na svetu.

Nažalost, znamo da pravda ne pobeđuje baš uvek. Jasno je kao dan da mnogi ne bi voleli da Srbin oponovo osvoji MVP titulu. Iako dominira u gotovo svim statističkim parametrima u odnosu na rivale, Nikola po kladionicama nije glavni favorit za prestižno priznanje. Naime, kvota da će Srbin ponovo biti MVP lige trenutno je 3.40 na poznatoj svetskoj kladionici "Bet365", a glavni favorit je košarkaš Filadelfije Džoel Embid (kvota 1,66).

Činjenice jasno govore da je Jokić bio najbolji igrač tokom čitave sezone. Nikola praktično sam nosi Nagetse na svojim leđima. Kada je on na parketu Denver igra fantastično, kada ga nema u igri, tim iz Kolorada je statistički gledano jedan od najgorih u poslednjih 20 godina. Ako sklonite Jokića sa parketa, Nagetsi imaju najgori ofanzivni i defanzivni rejting u ligi! A pogledajte gde su sada zahvaljujući Nikoli... Bez Džamala Mareja i Portera Juniora nalaze se na šestom mestu na Zapadu i imaju samo dva poraza više od drugoplasiranog tima u konferenciji. Nijedan igrač u ligi nema uticaj na igru ekipe kao Jokić!

Ipak, uprkos svemu što radi na terenu, Nikola ne dobija poštovanje koje zaslužuje.

PONIŽAVANJE NA OL-STARU

Ogromno nepoštovanje Jokić je doživeo na ovogodišnjem Ol-staru u Klivlendu.

Iako je dobio više od pet miliona glasova za Ol-star i izborio mesto među starterima, Nikola je na terenu proveo samo 21 minut. Imao je ubedljivo najmanju minutažu od svih startera u timu, a samo dva igrača iz ekipe provela su manje minuta na terenu od Somborca.

Centar Denvera u poslednjoj deonici, kada se rezultat lomio, nije ulazio u igru.

NIKOLA JOKIĆ

Nikola Jokić
foto: AP

Poeni: 25,9

Skokovi 13,8

Asistencije: 8,1

Procenat šuta: 57,3

PIE (uticaj igrača na meč): 23

DŽOEL EMBID

Džoel Embid
foto: EPA/TANNEN MAURY

Poeni: 29,7

Skokovi: 11,2

Asistencije 4,3

Procenat šuta: 49,2

PIE (uticaj igrača na meč): 21,4

REČI LEGENDE: Denver bez Nikole najgori u ligi!

Legendarni NBA as Ričard Džeferson objasnio je zašto je Nikola Jokić najkorisniji igrač najjače lige na svetu.

- Dža Morant igra istorijsku sezonu, ali Memfis igra dobro bez njega. Ali pogledajte Denver, oni su jedan od najgorih timova u istoriji NBA lige bez Jokića - kaže Džeferson.

Kurir sport/Jovana Marković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track