JOKIĆ ODRŽAO ČAS KOŠARKE: Spektakularna partija Srbina u važnom trijumfu Denvera! Pokuševski učio od najboljeg! (VIDEO)
Foto: Profimedia

SUROVA DOMINACIJA

JOKIĆ ODRŽAO ČAS KOŠARKE: Spektakularna partija Srbina u važnom trijumfu Denvera! Pokuševski učio od najboljeg! (VIDEO)

Košarka -

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić briljirao je u pobedi Denvera nad Oklahomom 113:107.

Tim iz Kolorada upisao je izuzetno značajan trijumf u borbi za mesto koje donosi direktan plasman u plej-of najjače košarkaške lige na svetu. Nagetsi su trenutno šesti na Zapadu sa 44 pobede i 31 porazom i imaju trijumf više od prvog pratioca Minesote, koja ima skor 43-32.

Nagetsi su rutinski zabeležili trijumf protiv jednog od najloših timova u ligi, a srpski as je bio maestralan na terenu. Jokić je na ovom meču još jednom pokazao zašto je glavni favorit za prestižnu titulu najkorisnijeg igrača NBA lige. Za 35 minuta igre Nikola je upisao 35 poena (13/15 iz igre, 9/10 slobodna bacanja), 12 skokova, osam asistencija, dve ukradene lopte i dve blokade.

Pored njega istakao se i iskusni Eron Gordon sa 20 postignutih poena, dok je Bil Barton ubacio 18.

Na drugoj strani blistao je mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski, koji je utakmicu završio sa 17 postignutih poena, pet skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Denver će do kraja regularnog dela voditi žestoku borbu za direktan plasman u plej-of. Nagetsima je ostalo još sedam utakmica, a prvi naredni izazov imaće na gostovanju u Šarlotu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track