SIN LEGENDE ULEPŠAO UBEDLJIVU POBEDU CRVENE ZVEZDE: Crveno-beli razbili Krku za prvo mesto! Tinejdžer debitovao za Zvezdu
Foto: Starsport

ABA liga

SIN LEGENDE ULEPŠAO UBEDLJIVU POBEDU CRVENE ZVEZDE: Crveno-beli razbili Krku za prvo mesto! Tinejdžer debitovao za Zvezdu

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Krku rezultatom 76:56 i tako se osamili na prvom mestu ABA lige.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu.

Zvezda je od prve četvrtine imala kontrolu. Jedino za tih uvodnih 10 minuta može da se kaže da je Krka pružila jak otpor, a sve ostalo ličilo je na trening ekipe Dejana Radonjića

Posle prvih 10 minuta na semaforu je pisalo 18:15, a na poluvremenu je domaćin imao već 21 poen prednosti koja je u jednom trenutku u trećoj četvrtini iznosila čak 28.

Svih 12 igrača koje je trener Zvezde poslao na teren upisalo se u strelce, a poseban momenat dogodio se u drugoj četvrtini kada je prvi nastup u ABA ligi upisao mladi Nikola Topić. Sin legendarnog Milenka Topića koji je rođen 2005. godine, brzo je stigao do poena, a meč je završio sa četiri poena, pet asistencija, dve ukradene i tri izgubljene lopte, ali i pet ličnih grešaka.

Crveno-beli su odlično podelili poene, pa niko nije prešao na dvocifren učinak. Volters i Kuzmić su postigli po devet poena, jedan manje su imali Lazarević, Ivanović i Vajt, sedam su dodali Mitrović i Dobrić, po šest poena su postigli Simonović i Kalinić, a Davidovac i Marković su upisali dva poena.

U sastavu Krke istakao se Stipčević sa 17 poena.

Crvena zvezda sada ima 20 pobeda i dva poraza i prva je na tabeli ABA lige, dok je Krka ostala na učinku od tek četiri trijumfa uz 18. izgubljenu utakmicu.

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

40' - Nije imala Zvezda problema da sačuva ubedljivu prednost i da bez ikakve nervoze privede utakmicu kraju i obezbedi 20. pobedu u sezoni.

37' - Pokazuju sada i veliku požrtvovanost košarkaši domaće ekipe. Simonović se, u pokušaju da stigne do lopte, zakucao u zaštitnu ogradu ispred partera u dvorani Pionir. Usledila je trojka Dobrića.

34' - Upisao se u strelce i Davidovac, što znači da su svi košarkaši Crvene zvezde (njih 12), postiglo najmanje dva poena.

33' - Trojkom Simonovića je otvorena poslednja četvrtina.

Treća četvrtina:

30' - Lako Zvezda izlazi na kraj sa gostima i održava veliku prednost. Košarkaši Dejana Radonjića su kao po dogovoru lepo podelili poene. Niko se nije posebno istakao, a jedino se Dejan Davidovac nije upisao u strelce.

24' - Teška situacija u Pioniru. Košarkaš Krke Jan Kosi je završio na parketu zbog velikih bolova u nozi. Nije najjasnije kako je došlo do povrede, ali centar Krke nije mogao da hoda bez pomoći saigrača.

Crvena zvezda je nastavila tamo gde je stala, a Kalinić je postigao prvu trojku u drugom delu utakmice.

Druga četvrtina:

20' - Potpuno je Zvezda razbila Krku u drugoj deonici, a trojka Simonovića i slobodna bacanja Topića, donele su crveno-belima 21 poen prednosti na poluvremenu

18' - Atraktivni potez i zakucavanje Vajta, a potom i "cirkuski" pogodak Voltersa uz faul.

17' - Evo i prvih poena za mladog Topića. Uhvatio je ofanzivan skok i poentirao za još jedne ovacije sa tribina.

15' - Ne mogu da se izbore Slovenci sa visokim igračima Zvezde. Ponovo je poentirao Kuzmić, a onda je Nikola Ivanović razbudio navijače. Ukrao je loptu čim su je gosti izveli, potom je dosuđena nesportska greška Stipčeviću.

Veliki aplauz sa tribina začuo se kada je Dejan Radonjić poslao u igru sina klupske legende Milenka Topića, šesnaestogodišnjeg Nikolu Topića.

14' - Čini se da šut za tri poena drži goste u igri u prvom poluvremenu. Treću trojku od početka meča je pogodio Lapornik.

12' - Najveća prednost u dosadašnjem toku utakmice... Crvena zvezda je otišla na + devet zahvaljujući zakucavanju Mitrovića i poenima Kuzmića u narednom napadu.

Prva četvrtina:

10' - Serija pogođenih trojki u završnici prve četvrtine. Posle Stipčevića je pogodio Kalinić, ali je Stripčević odmah uzvratio. Odličan otpor Krke u prvoj četvrtini.

8' - Duže od dva i po minuta nije bilo poena za Krku, a onda je, nakon pogođenog penala Škedelja, Stipčević pogodio trojku iz velike udaljenosti.

6' - Lazarević je četvrtim poenom na utakmici prekinuo pauzu crveno-belih, a Dobrić je potom pogodio jedno od dva slobodna bacanja, što je ispraćeno dobrom odbranom i trojkom Voltersa. Damjanović je tražio prvi tajm-aut na utakmici.

3' - Dobro je Crvena zvezda otvorila utakmica, povela je brzo rezultatom 5:0, zahvaljujući poenima Lazarevića i trojkom Dobrića. Međutim, usledili su "tvrdi" minuti bez poena, što je iskoristio gost koji je Macure, Tomasa i Škudelja stigao do 6:5.

Uoči meča:

Crveno-beli bi pobedom ostali sami na prvom mestu tabele regionalnog takmičenja i praktično obezbedio prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Zvezda u meč sa ekipom iz Novog Mesta ulazi sa učinkom od 19 pobeda i dva poraza, dok gosti imaju tek četiri trijumfa i čak 17 izgubljenih utakmica.

Meč je važan i za Krku jer bi, u slučaju velikog iznenađenja delili sa Splitom 13. mesto koje vodi u baraž za opstanak u ABA ligi.

U prvom meču ove dve ekipe Zvezda je imala puno problema i, iako je imala u jednom trenutku 18 poena zaostatka, uspela da stigne do pobede rezutlatom 71:70.

- Imali smo teško gostovanje u Berlinu, a prethodna dva dana iskoristili smo da se osvežimo i pripremimo za naredne utakmice. I dalje smo nekompletni, jesmo favorit koji želi bodove protiv Krke, ali dobro je prisetiti se prve utakmice u Novom Mestu i to nam je bilo jedno od najtežih gostovanja ove sezone. Zato želimo da odigramo motivisano i ozbiljno od starta, da opravdamo ulogu favorita i dođemo do pobede za početak još jedne vrlo teške nedelje i dva evroligaška gostovanja koja nam slede u Minhenu i Kaunasu - rekao je Dejan Radonjić.

Njegov kolega sa klupe Krke, Dalibor Damjanović, svestan je da je njegov tim autsajder u dvorani Aleksandar Nikolić.

- Crvena zvezda ove sezone igra odlično i u ABA ligi i u Evroligi. U ABA ligi su u vrhu sa Partizanom, a u Evroligi su u borbi za osam najboljih. Njihovi rezultati nisu iznenadujući. Dobro su organizovani, sa visokim ciljevima. Imaju odličnog trenera koji ih odlično vodi i sa njim su već osvojili veliki broj titula. Pred nama je svakako veoma težak i renomiran protivnik, pogotovo što igramo u Beogradu. Tamo sve ekipe imaju velike probleme zbog odlične atmosfere koju prave njihovi navijači. Na utakmicu idemo pre svega rasterećeni. Želimo da igramo timski i ne smemo da se uplašimo protivnika i atmosfere koja nas čeka. Zaštitni znak Crvene zvezde je crvsta odbrana. Nećemo smeti da gubimo lopte - rekao je Damjanović.

Zvezda u utakmicu protiv Slovenaca ulazi nakon evroligaškog poraza od Albe, a posle tri utakmice u gostima vraća se u Pionir.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track