PARTIZAN SE VRAĆA U EVROLIGU? Željko Obradović karika koja je nedostajala, crno-belima se smeši SPECIJALNA POZIVNICA!
Foto: Starsport

EVROLIGA

PARTIZAN SE VRAĆA U EVROLIGU? Željko Obradović karika koja je nedostajala, crno-belima se smeši SPECIJALNA POZIVNICA!

Košarka -

Košarkaškom klubun Partizan sve više rastu šansu da se od sledeće sezone nakon osam godina pauze konačno vrate u Evroligu.

Crno- beli odlično gaze na oba fronta, imaju cementirano drugo mesto u ABA ligi i Evrokupu pred odlučujuće plej-of okršaje.

Sada se pojavila i treća opcija.

Naime suspenzijom ruskih klubova porasle su šanse da Srbija dobije dva učesnika u elitnom rangu evropske košarke, a to bi se desilo ukoliko bi Partizan dobio specijalnu pozivnicu Borda Evrolige.

Prema saznanjima poznatog litvanskog novinara Donatasa Urbonasa to je vrlo izvesno, pošto su crno-beli na čelu sa Željkom Obradovićem prvi favoriti za specijalnu pozivnicu, popularni vajld kard.

"Partizan ima Željka Obradovića, solidan budžet, dugoročnu viziju, bogatu istoriju, fantastičnu publiku i potencijal da donese više novca od TV prava sa srpskog tržišta", piše Litvanac na sajtu "Basketnews".

Podsetimo, Partizan je poslednji put u Evroligi učestvovao u sezoni 2013/2014, kada mu je u polufinalu ABA plej-ofa izgubio od Cedevite trojkom Nolana Smita sa pola terena u poslednjoj sekundi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track