BOGDAN DVOCIFREN U POBEDI ATLANTE: Hoksi obezbedili učešće u plej-inu!
Foto: Profimedia

nba

BOGDAN DVOCIFREN U POBEDI ATLANTE: Hoksi obezbedili učešće u plej-inu!

Košarka -

Košarkaši Atlante pobedili su noćas Klivlend sa 131:107 i obezbedili mesto u plej-inu Istočne konferencije u NBA ligi.

Atlantu je predvodio Trej Jang sa 30 poena i devet asistencija, Kevin Huerter postigao je 23 poena, a Onjeka Okongvu 17 poena uz 12 skokova.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović utakmicu je završio sa 11 poena i dva skoka.

Atlanta nijednom nije gubila i ostvarila je četvrtu uzastopnu pobedu koja joj je obezbedila učešće u plej-inu - doigravanju za plej-of.

U ekipi iz Klivlenda Džedi Osman bio je najefikasniji sa 21 poenom, Darijus Garland dodao je 18 poena i osam asistencija, a Mozes Braun 15 poena i 13 skokova.

Kavalirsi su izgubili peti put u poslednjih šest utakmica, a pokušavaju da zadrže sedmo mesto na Istoku.

Košarkaši Milvokija pobedili su posle produžetka Bruklin sa 120:119, u utakmici u kojoj je Janis Adetokunbo postao najbolji strelac u istoriji Baksa, ispred Karima Abdula-Džabara.

On je u utakmicu ušao sa 14.172 poena, a rekord je ostvario "trojkom" 18 sekundi pre kraja meča kojom je izborio produžetak. Grčki centar je sada prvi strelac u istoriji Baksa sa 14.216 poena, a Džabar je ostao na 14.211.

Adetokunbo je u samoj završnici produžetka postigao dva poena sa linije za slobodna bacanja i doneo pobedu aktuelnom šampionu NBA lige. On je utakmicu završio sa 44 poena, 14 skokova i šest asistencija.

Džru Holidej pobedi je doprineo sa 19 poena, osam skokova, šest ukradenih lopti i četiri asistencije, a Kris Midlton sa 16 poena, devet skokova i četiri asistencije.

U ekipi Bruklina najefikasniji su bili Kevin Durent sa 26 poena, 11 asistencija i sedam skokova, Kajri Irving sa 25 poena i Brus Braun sa 23.

Košarkaši Čikaga pobedili su posle produžetka Los Andjeles Kliperse sa 135:130 i ostvarili treći trijumf u poslednje četiri utakmice.

Bulse je predvodio Demar Derozan sa 50 poena, od kojih je 17 postigao u četvrtoj četvrtini, a 10 u produžetku. Dobru partiju prikazao je i Nikola Vučević sa 22 poena uz 14 skokova, a Zek Levin dodao je 21 poen.

U ekipi iz Los Andjelesa najefikasniji je bio Redži Džekson sa 34 poena uz sedam asistencija, Pol Džordž postigao je 22, a Markus Moris 20 poena.

U ostalim utakmicama Detroit je pobedio Filadelfiju sa 102:94, a Juta je bila bolja od Los Andjeles Lejkersa sa 122:109 i prekinula niz od pet poraza.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track