Ivković: Spremamo revanš Crnogorcima
Foto: BETA

Košarkaši stigli u Podgoricu

Ivković: Spremamo revanš Crnogorcima

Košarka -
Dosta je prostora za napredak u našoj igri, ali veliko je ohrabrenje što su Nenad Krstić i Zoran Erceg oporavili i što su spremni da pruže pun doprinos", istakao je Dušan Ivković

Najbolji košarkaši Srbije doputovali su u Podgoricu gde će u nedelju od 20:30 časova protiv selekcije Crne Gore odigrati utakmicu sedmog kola grupe “A” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića smestili su se u “City Hotel” u crnogorskoj prestonici, a posle prepodnevnog odmora, ručali su na Skaradskom jezeru, dok će u terminu odigravanja utakmice trenirati u dvorani “Morača” (kapacitet 4570 mesta) u kojoj za sutrašnji duel više nema karata koje su još pre nekoliko dana, u rekordnom roku, rasprodate."Najpre želim da čestitam selekciji Crne Gore, kompletnom stručnom štabu na čelu selektorom Lukom Pavićevićem na sjajnim igrama i odličnim rezultatima koje su ostvarili u dosadašnjem toku kvalifikacija. Sa druge strane mi smo već sedam dana na putu. Posle utakmice u Tel Avivu, direktno smo doputovali u Niš gde smo igrali sa Islandom. U petak smo održali dva treninga kako bi se što bolje pripremili za gostovanje u Podgorici. Verujem da smo izvukli pouke iz poraza u Beogradu i da ćemo biti znatno spremniji za ovaj duel protiv Crne Gore. Dosta je prostora za napredak u našoj igri, ali veliko je ohrabrenje što su Nenad Krstić i Zoran Erceg oporavili i što su spremni da pruže pun doprinos", istakao je Dušan Ivković.

Kapiten Nenad Krstić, očekuje težak meč i veliku borbu u dvorani “Morača”."Možda će selekcija Crne Gore biti pod manjim pritiskom, jer je praktično obezbedila plasman na Evrospko prvenstvo. Bez obzira na sve, očekujem tešku utakmicu, na mali rezultat, gde će u prvom planu biti čvrste odbrane. Raduje me što će dvorana biti puna i što će biti odlična atmosfera. Svakom igraču to predstavlja dodatni motiv da pruži maksimum. Crnogorci su uspeli da odole u prepunoj “Kombank Areni”, pokažu karakter i dođu do trijumfa, verujem da možemo da im na isti način uzvratimo u Podgorici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track