ZVEZDA ATOMSKI NAJAVILA PLEJ-OF! Kalinić predvodio crveno-bele do SUROVE OSVETE Igokei, Amerikanci odigrali važnu ulogu!
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

aba liga

ZVEZDA ATOMSKI NAJAVILA PLEJ-OF! Kalinić predvodio crveno-bele do SUROVE OSVETE Igokei, Amerikanci odigrali važnu ulogu!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu sa 85:66 u poslednjoj utakmici ligaškog dela ABA lige.

Aktuelni šampion se tako osvetio rivalu za neočekivani poraz u prvom delu takmičenja.

Samo na startu utakmice Igokea je pokazala da može da se nosi sa domaćinom današnjeg meča, a nakon što su imali prednost rezultatom 11:8, usledio je odgovor Zvezde i serija nakon koje se gosti iz Laktaša nisu oporavili.

A, nije da nisu pokušavali...

Kalinić je odigrao gotovo perfektno prvo poluvreme u kojem je postigao 11 poena, uz dva skoka i po jednu ukradenu loptu i asistenciju, a prvo poluvreme je završeno pri rezultatu 43:33 za Zvezdu.

U nastavku je Igokea ponovo dobro krenula, stigla na tri poena zaostatka, ali je usledio snažan odgovor Zvezdinih Amerikanaca. Ostin Holins i Eron Vajt su zajedničkim snagama odbili nalet gostiju, a nakon toga je sve išlo glatko.

Posebno je zanimljiv navijačima, među kojima je bio i kapiten FK Crvena zvezda Milan Borjan, bio šuterski okršaj dvojice najiskusnijih košarkaša crveno-belih. Marko Simonović i Stefan Marković su ređali trojke kao od šale. Obojica su pogodili po tri šuta sa distance, Simonović je meč završio sa 11, a Marković sa devet poena.

Kalinić je bio najefikasniji sa 16 poena, Holins je dodao 13, Mitrović je sledeći sa osam poena, a svih 11 igrača koji su ulazili u igru upisali su se u listu strelaca.

U gostujućoj ekipi ostalap se Antabija Voler sa 16 poena, dok je Dešon Stivens dodao 13.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu:

Crvena zvezda - Igokea 85:66

Četvrta četvrtina:

40. minut - Rutinski je Zvezda zadržala prednost do kraja utakmice i, sasvim očekivano, stigla je do 24. pobede u sezoni u kojoj ima samo dva poraza. Svi košarkaši koje je Dejan Radonjić poslao na teren su se upisali u poene na ovom meču.

33. minut - Ovo je sada već ozbiljan okršaj dvojice "veterana". Marković i Simonović ređaju trojke kao od šale. Marković je pogodio tri od četiri pokušaja, dok je Simonović na identičnom učinku uz jedan šut više.

Treća četvrtina:

30. minut - A, precizan je bio i Marković na kraju treće četvrtine, pa je Zvezda otišla na velikih +13 pred poslednjih 10 minuta utakmice.

28. minut - Razmenili su trojke Kalinić koji je stigao do prvih poena u drugom poluvremenu i Robinson III na drugoj strani, a potom je pri šutu za tri poena bio precizan i Simonović.

25. minut - Amerikanci čuvaju Zvezdinu prednost u trećoj deonici. Prvih devet poena u nastavku meča za domaćina su postigli Eron Vajt i Ostin Holins. Gosti pokušavaju da ostanu u igri, ali naišli su na odgovor od pomenuta dvojice.

Druga četvrtina:

20. minut - Na kraju prvog polvuremena dvocifrena prednost za domaćina. Nikola Kalinić je odlično poluvreme krunisao pogođenom trojkom. Postigao je za 11 minuta u igri 11 poena, uz samo jedan promašaj iz šest šuteva, a upisao je još dva skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

19. minut - Zanimljivo prvo poluvreme poenima su priveli kraju Holins i Kalinić.

Na tribinama se između ostalih nalazi kapiten i golman Crvene zvezde, Milan Borjan, u društvu mališana.

17. minut - Drže se gosti u igri, rezultatski su se vratili zahvaljujući koševima Tanaskovića, Ilića i Volera.

14. minut - Trojkama je otvorena druga deonica. Ivanović na jednoj, pa Jošilo na drugoj strani, a nakon što su dve ekipe razmenile po nekoliko poena, a trener Dejan Radonjić zatražio tajm-aut, trojku je pogodio i Stefan Marković.

Prva četvrtina:

10. minut - Potpuno je stala gostujuća ekipa, a domaćini su serijom od 12 vezanih poena stigli do solidne prednosti pred drugu četvrtinu. Prva je završena rezultatom 20:11.

8. minut - Usledio je mirniji period igre. Igokea je zaustavljena, a Zvezda je do poena stizala samo preko slobodnih bacanja. Holins je pogodio jedno, Ivanović dva, pa je rezultat izjednačen.

5. minut - Nakon pet minuta igre, Igokea ima blagu prednost, pošto je dobro otvorila meč zahvaljujući, pre svega Stivensu i njegovih šest poena. Sa druge strane, Volters i Holins su pogodili po trojku, pa se gosti nisu odaljili na veću rezultatsku razliku.

Uoči meča:

Još ranije je Zvezda obezbedila prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu, a ovaj meč nema veliki takmičarski značaj ni za goste iz Laktaša koji u dvoranu Aleksandar Nikolić stižu posle tri uzastopne pobede.

Crveno-beli su ove sezone zabeležili tek dva poraza u ABA ligi, poslednji se dogodio u martu u večitom derbiju, a prvi upravo na gostovanju Igokei. Nakon završetka takmičenja u Evroligi, ekipa Dejana Radonjića je u potpunosti fokusirana na regionalno takmičenje.

- Ovo je poslednji meč pred dužu pauzu. Igramo protiv Igokee koja nas je pobedila u prvom susretu i pokazala svoj kvalitet plasmanom u plej-of. Meč nema takmičarski značaj, ali idemo na pobedu - rekao je Radonjić uoči meča.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track