NIKOLA JOKIĆ ZAVRŠIO SEZONU! Denver ispao iz plej-ofa, Voriorsi idu dalje! Srbin POVREĐEN mučio Golden Stejt, ali UZALUD! (VIDEO)
Foto: AP

NBA

NIKOLA JOKIĆ ZAVRŠIO SEZONU! Denver ispao iz plej-ofa, Voriorsi idu dalje! Srbin POVREĐEN mučio Golden Stejt, ali UZALUD! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Golden stejta plasirali su se u drugu rundu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu savladali Denver sa 102:98 i seriju završili sa 4:1.

Srpski košarkaš Nikola Jokić, iako povređen (imao je problema sa zadnjom ložom), odigrao je fenomenalnu partiju te je upisao 30 poena uz 19 skokova, ali jedan igrač ne može sam protiv Golden Stejta.

Uz srpskog centra istakao se i Demarkus Kazins koji je postigao 19 poena i četiri skoka, Eron Gordon ubacio je 15, dok su Monte Moris i Vil Barton brojali do14.

U timu Voriorsa najefikasniji je bio Stef Kari sa 30 poena, a svom košgeterskom učnku pridodao je po pet skokova i asistencija.

Klej Tompson ubacio je 15, a isto toliko i Geri Pejton Drejmond Grin završio je sa 11 poena, dva skoka i šest asistencija. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica nije ulazio u igru.

Denver je na kraju treće četvrtine vodio sa 78:70, da bi u poslednjoj deonici domaći tim došao do preokreta.

Golden stejt će u drugoj rundi plej-ofa igrati protiv boljeg iz meča Memfis - Minesota. Memfis posle pet odigranih utakmica vodi sa 3:2.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track