ZVEZDA PALA U NAJLUĐEM MEČU SEZONE! CEDEVITA IZBORILA MAJSTORICU Mitrović izveo potez karijere, ali crveno-beli stali u produžetku
Foto: Starsport

spektakl u ljubljani

ZVEZDA PALA U NAJLUĐEM MEČU SEZONE! CEDEVITA IZBORILA MAJSTORICU Mitrović izveo potez karijere, ali crveno-beli stali u produžetku

Košarka -

Ovako uzbudljiv meč nismo dugo videli

Cedevita Olimpija pobedila je Crvenu zvezdu sa 88:80 u 2. meču polufinala Aba lige i izjednačila u seriji na 1:1. Majstorica će odlučiti finalistu Aba lige.

Svašta smo videli u Ljubljani! Na kraju 9.500 navijača domaćeg tima otišlo je zadovoljno iz dvorane. A, pre toga su doživeli potpuni šok.

Na 3,7 sekundi pre kraja meča Cedevita je imala plus tri, a onda je Luka Mitrović izveo nestvaran potez. Pogodio je uz zvuk sirene, a da je tom prilikom bio i fauliran. Pogodio je i dodatno bacanje, pa je meč otišao u produžetak.

Šta se desilo u 40. minutu meča?

Luka Mitrović je došao do lopte ispod koša i pogodio uz zvuk sirene, a sve to učinio je uz faul. Sudije su posle pregleda snimka priznale koš, a Mitrović je pogodio dodatno bacanje.

Biće mnogo polemike i priče oko ove situacije. Faul je napravljen pre isteka vremena, ali je šut usledio po isteku vremena.

U dodatnih pet minuta na parketu je praktično samo postojao domaći tim koji je izuzetno jakom odabranom sveo Zvezdu na samo četiri poena u dodatnih pet minuta.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Ognjen Dobrić sa 15, Ostin Holins i Nejt Volters sa po 14 i Luka Mitrović sa 11 poena.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Edo Murić sa 21 poenom i sedam skokova, a pratili su ga Jaka Blažič sa 12 i Zoran Dragić i Kevin Farel sa po 11 poena.

Dakle, gledaćemo majstoricu i u drugom meču polufinala Aba lige, jer Partizan i Budućnost takođe igraju treći meč. Termini će biti poznati u toku večeri.

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 88:80 (24:29, 19:15, 17:10, 17:22, 12:4)

KRAJ MEČA:

45. minut - Cedevita lagano dolazi do pobede u dodatnih pet minuta.

43. minut - Edo Murić je postigao trojku uz faul - 86:80. Dva minuta do kraja

41. minut - Zvezda nije postigla koš u prva dva minuta produžetka, domaći su ubacili četiri poena - 80:76.

40. minut - Luka Mitrović je postigao koš uz faul u poslednjoj sekundi meča i to uz faul! Pogodio je dodatno bacanje i izborio produžetak! ČUDO!

40. minut - Kakva drama! Kalinić je promašio trojku, ali je Holins došao do skoka u napadu, posle čega je fauliran, promašio je oba bacanja.

40. minut - Ogust je pogodio iz teške pozicije pod košem - 74:71.

39. minut - Mitrović polovičan sa penala - 72:71. Minut i po do kraja.

39. minut - Dobrić je zakucavanjem doveo Zvezdu na poen minusa, ali u sledećem napadu fauliran je Ferel (pogodio jedno bacanje) - 72:70.

38. minut - Dve trojke Zvezde! Ponovo! Vodili su domaći devet poena razlike, a sada su na plus tri - 71:68.

35. minut - Trojka Eda Murića vratila je domaćinu osetniju prednost i primorala Dejana Radonjića za zadraži tajm-aut - 67:62. Cedevita je trenutno izvela 31 slobodno bacanje, Zvezda tek sedam.

33. minut - Imala je Cedevita u nekoliko navrata i osam poena prednosti, ali je Zvezda postigla dve vezane trojke i vratila meč u potpuni egal 64:62.

IV ČETVRTINA

Zvezda je minusu nakon 30 minuta košarke u Ljubljani. Cedevita Olimpija izvela je čak 22 bacanja više od Crvene zvezde (29 domaćin, 7 gost). Ljubljančani imaju plus pet - 59:54.

Cedevita Olimpija, Crvena zvezda
foto: Aba liga

29. minuta - Samo osam poena Zvezde za gotovo devet minuta igre u ovom kvaratalu - 56:52.

SJAJNA POSETA NA MEČU U STOŽICAMA

27. minut - Dobrić i Lazić su trojkama doneli Zvezdi prednost, ali je Omić uzvratio na drugoj strani - 54:52.

25. minut - Veliki broj slobodnih bacanja za Ljubljančane. Odnos je trenutno 23 "penala" za domaće i samo pet za goste.

23. minut - Slab napadački početak na obe strane. Zvezda tri minuta nije postigla koš, a domaći su ubacili jednu dvojku i jedno bacanje - 46:44.

Cedevita Olimpija, Crvena zvezda
foto: Aba liga

III ČETVRTINA

Prvo poluvreme je završeno, a gostujući tim ima jedan poen prednosti. Zvezda je počela sjajno, brzo stigla da dvocifrenog vođstva, ali je izuzetno slaba druga četvrtina uticala da se Cedevita vrati u igru. I ne samo to, nego i preokrene rezultat. Na kraju je Dobrić pogodio trojku sa zvukom sirene za minimalno vođstvo srpskog kluba.

19. minut - Treća tehnička greška u ovoj četvrtini. Ovoga puta Džejkob Pulen je sancionisan zbog protesta - 40:39.

17. minut - Trojkom Murića, domaćin je prvi put na meču došao do prednosti - 36:34.

15. minut - Potpuno se domaćin vratio u meč. Zvezda je za sada u drugom kvartalu ubacila samo četiri poena - 33:33.

Cedevita Olimpija, Crvena zvezda
foto: Aba liga

13. minut - Burno je u drugom kvartalu, ali više zbog sudijskih odluka, nego same igre - 27:31.

11. minut - Dejan Radonjić dobio je tehničku grešku zbog ulaska u teren i protesta kod arbitara. Povod za to bio je nedosuđen prekršaj nad Mitrovićem pod košem. Ubrzo potom i Edžim je dobio tehničku jer je ironično apludirao sudijama.

II ČETVRTINA

10. minut - Cedevita pod košem, Zvezda spolja. To je u najkraćem rezim prve četvrtine koju su crveno-beli rešili u svoju korist - 24:29.

7. minut - Treća trojka Holinsa! Crveno-beli šutiraju trojke nestvarnih 6/6, ali im zato škipi pod košem, gde domaćini imaju veliku prednost - 16:22.

5. minut - Pet trojki dala je Zvezda. Vajt je novo ime na listi trojkaša - 8:19.

4. minut - Dve trojke Holinsa za 20 sekundi na jednoj strani i dva promašaja Omića za dva na drugoj. A, onda je i Kalinić postigao svoju drugu trojku - 5:16.

2. minut - Dobar početak Zvezde. Kalinić, Volters i Vajs doneli su prednost srpskom klubu - 0:7.

I ČETVRTINA

Počeo je meč u Ljubljani. Dvorana "Stožice" je sjajno popunjena.

Srpski klub vodi sa 1:0 u seriji. Izabranici Dejana Radonjića odigrali su sjajan meč u Beogradu i potpuno zasluženo stigli do početnog kapitala.

Tim iz Ljubljane potpuno je zakazao u prvoj utakmici. Nije to bila ni bleda senka ekipe koja je u poslednja dva meseca igrala zaista dobro. Možda će na domaćem terenu uspeti da pruže nešto više. To u dobroj meri zavisi od košarkaša Zvezde.

Crveno-beli kada "zategnu" odbranu, ni mnogo bolje ekipe od Cedevita Olimpije nemaju rešenje.

- Očekuje nas drugi meč ove polufinalne serije i apsolutno smo svesni velikog iskustva i kvaliteta koji poseduje ekipa Cedevita Olimpije. Imaju ozbiljan napadački potencijal i mnogo igrača sa puno poena u rukama. Mi svakako moramo da budemo u drugoj utakmici u Ljubljani bolji u odredjenim segmentima igre u odnosu na prvi meč u Beogradu - rekao je Dejan Radonjić za klupski sajt.

POGLEDAJTE NAJZANIMLJIVIJE MOMENTE SA PRVOG MEČA:

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track