PIONIRKE CRVENE ZVEZDE ŠAMPIONKE SRBIJE: U finalu savladale vršnjakinje iz Sremske Mitrovice posle produžetaka!
Foto: KSS

završnica u vrbasu

PIONIRKE CRVENE ZVEZDE ŠAMPIONKE SRBIJE: U finalu savladale vršnjakinje iz Sremske Mitrovice posle produžetaka!

Košarka -

Pionirke Crvene zvezde su odbranile titulu šampionki Srbije u košarci, pošto su u velikom finalu završnog turnira u Vrbasu posle produžetka pobedile Srem iz Sremske Mitrovice sa 66:60!

Srem je bolje ušao u utakmicu i poveo 15:7 u 5. minutu. Zvezda se vratila serijom 8:0 i na kraju prve deonice bilo je 17:15 za Srem.

Bolje je Srem otvorio i drugu četvrtinu i poveo 21:16, ali su crveno-bele uzvratile serijom 13:4 i povele 29:25. Nastavila je Zvezda u jakom ritmu i na poluvremenu imala 34:25.

U uvodnim minutima treće četvrtine Zvezda je kontrolisala rezultat, pa je u 22. minutu povela 39:26. Pogodio je Srem tri trojke za dva minuta i smanjio na 35:41, a crveno-bele su po isteku 30. minuta vodile 48:43.

U poslednjem delu igre vodila se žestoka borba, Zvezda je čuvala jednocifrenu prednost, ali se Srem nije predavao, već je u 34. minutu prišao na 49:52, a minut kasnije izjednačio – 52:52.

Poveo je Srem u 37. minutu 54:53, a u poslednja tri minuta videli smo pravu dramu u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu, da bi se ušlo u produžetak.

Pionirke Crvene zvezde
foto: KSS

U dodatnih pet minuta, pionirke Zvezde su bile sigurnije i smirenije, brzo su povele sa pet razlike, ali Srem i dalje nije odustajao. Ipak, crveno-bele su u završnici bile bolje i zasluženo su osvojile šampionski pehar.

U meču za treće mesto, Vrbas je nadigrao Partizan – 74:48.

KSS je organizatoru turnira ŽKK Vrbas dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je komesar takmičenja Branko Aleksić dodelio predsedniku Vrbasa Ivici Lončaru.

Najbolji strelac finalnog turnira je Jovana Popović iz Vrbasa sa ukupno 73 poena. Priznanje i prigodan poklon prijatelja KSS kompanije Sterling uručio joj je stručni saradnik KSS za mlađe ženske selekcije KSS Zoran Tir. MVP igrač finalnog turnira je Anđela Ladinek iz Srema, sa ukupno 123 indeksna poena, a priznanje i prigodan poklon dao joj je Zoran Tir, kao i poklon kompanije Sterling.

Četvrto mesto pripalo je ekipi Partizana, a pehar i poklone Sterlinga uručio je Zoran Tir. Pehar za treće mesto ekipi Vrbasa, kao i poklone Sterlinga uručio je selektor ženske U18 reprezentacije Milan Vidosavljević, a bronzane medalje Vidosavljević i Zoran Tir.

Pehar za drugo mesto ekipi Srema i progodne poklone Sterlinga uručio je Milan Vidosavljević, a srebrne medalje selektor ženske U18 reprezentacije Milan Vidosavljević i Zoran Tir. Zlatne medalje za prvo mesto i poklone Sterlinga ekipi Crvene zvezde MTS dodelio je selektor ženske U18 reprezentacije Milan Vidosavljević i Zoran Tir.

Šampionski pehar pionirkama Crvene zvezde MTS uručila je potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track