Marina Maljković posetila Đurđeve stupove

Marina Maljković posetila Đurđeve stupove

Košarka -
U toku je akcija prikupljanja sredstava za obnovu manastira čija restauracija traje više od 40 godina. Đurđevi stupovi u uvršteni u svetsku kulturnu baštinu i nalaze se pod zaštitom Uneska

Trener ženske košarkaške reprezentacije i Partizana Marina Maljković iskoristila je slobodan dan u veoma zgusnutom kalendaru priprema za novu sezonu i posetila je kadetski košarkaški turnir koji su organizovali košarkaški klub „Stari Ras“ i manastir Đurđevi stupovi.

Nju je tom prilikom zajedno sa košarkaškim trenerom Željkom Lukajićem i članom Beogradskog sindikata Škabom, ugostio otac Gerasim i poveo ih u posetu zadužbini despota Stefana Nemanje iz 12. veka.

Strateg „crno-belih“ se tako uključio u akciju „Obnovimo sebe, podignimo Stupove“.

- Gledala sam veoma talentovanu grupu dečaka, ali ono što je posebno interesantno je da je turnir bio izuzetno posećen. U publici sam videla veliki broj devojaka i organizatori su mi dali obećanje da će krenuti u ozbiljnu ofanzivu i oformiti ženski košarkaški klub u Novom Pazaru. Mnoge devojčice su se posle mog gostovanja već informisale o mogućnosti da treniraju košarku. To će biti izuzetno značajno na polju popularizacije ženske košarke, pošto je to podneblje poznato po visokim ljudima. Očekujem da će ženska košarka, koja u tom kraju ima veliku tradiciju, ponovo zaživeti, kaže Marina Maljković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track