DA LI SU PROPOZICIJE ZA TAKMIČENJE ISTE ZA SVE? Objava koja je izazvala brojne komentare!
Foto: @starsport

kls

DA LI SU PROPOZICIJE ZA TAKMIČENJE ISTE ZA SVE? Objava koja je izazvala brojne komentare!

Košarka -

Košarkaški klub Partizan odustao je od takmičenja u ovogodišnjem plej ofu Superlige Srbije.

Partizan je zvaničnim saopštenjem šokirao košarkašku javnost u Srbiji, a crno- belima prema pravilniku preti izbacivanje u treću srpsku ligu iduće sezone.

Povodom tog pravilnika oglasili su se na Instagramu TV Partizan, gde se pitaju da li su propozicije iste za sve?

Objava je u međuvremenu uklonjena jer ne održava zvaničan stav kluba. A, poznato je da su i crno-beli jasno rekli da stavljaju tačku na priču o KLS.

Evo šta je pisalo u njoj (napominjemo: ovo nije stav KK Partizan):

"Oni koji sada pišu kako bi Partizan trebalo da bude izbačen u niži rang takmičenja ukoliko odluči da ipak ne igra KLS, pozivajući se na nekakve propozicije, trebalo bi da odgovore kako je moguće da je Crvena zvezda uopšte član KLS-a i KSS-a? Crvena zvezda se 2011.-2015. nije takmičila, a svoj brend je ustupila FMP-u, koji je nastupao pod nazivom Crvena zvezda Beograd/Diva/Telekom.

Prema Statutu KSS (član 23), nakon dve sezone netakmičenja, originalna Zvezda je trebalo da bude OBRISANA iz članstva u Savezu, čime bi izgubila prava u svim nacionalnim takmičenjima. Umesto toga, KSS je 2015. dozvolio da originalna Zvezda zauzme mesto u svim takmičenjima koje je imao preimenovani FMP, koji je ponovo promenio svoj naziv u KK ILR i prestao da se takmiči. Apsurdno, nakon isteka dve sezone, KSS je 2017. stavio ILR na listu klubova koje izbacuje iz svog članstva zbog netakmičenja, u skladu sa Statutom. Zašto isto nije primenjeno na originalnu Zvezdu?!

Zanimljivo, odluku o promeni naziva Crvene zvezde Telekom u KK ILR 2015. potpisao je advokat Zoran Tošković, svojevremeno predsednik novog FMP-a (bivši Radnički basket), član upravnog odbora Crvene zvezde Beograd (bivši FMP) i pravni zastupnik reinkarnirane originalne Zvezde u KS Beograda i nekoliko sudskih sporova. Da li je ovakav očigledan sukob interesa u skladu sa propozicijama? Ili će i u KLS-u, kao u ABA čitave godine, pravnim sabotažama sprečiti da to pitanje reši sud?", napisano je na profilu, a zatim i obrisano.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track