GOLDEN STEJT NA PRAGU ŠAMPIONSKOG PRSTENA: Voriorsi ugasili Boston, Kari odigrao ispod svog nivoa ali ipak slavio! (VIDEO)
Foto: AP

NBA

GOLDEN STEJT NA PRAGU ŠAMPIONSKOG PRSTENA: Voriorsi ugasili Boston, Kari odigrao ispod svog nivoa ali ipak slavio! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Boston sa 104:94 i vode sa 3:2 u velikom finalu NBA lige.

Zvezda Voriorsa Stef Kari odigrao je ispod svog nivoa, ali na sreću to nije smetalo ekipi da ostvari važan trijumf. Naime, plej u ovom susretu nije ubacio ni jednu trojku, a meč je završio sa 16 poena.

Kod Golden Stejta najviše su se istakli Endrju Vigins sa 26 poena i 13 skokova i Klej Tompson koji je ubacio 21 poen. Dobri bili i Pejton sa 15 i Pul sa 14 ubalčenih poena.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica za pet minuta nije uspeo da se upiše u strelce.

Tejtum je bio najefikasniji akter meča sa 27 poena uz 10 skokova i četiri asistencije za Boston, pratio ga je Smart sa 20 poena, Braun je imao 18.

Golden Stejt je bolje ušao u meč, i najviše zahvaljujući dobroj igri u odbrani na pauzu je otišao sa 12 poena prednosti.

U trećoj četvrtini, Boston je zaigrao mnogo bolje, prvenstveno u fazi napada, i uspeo da se u potpunosti vrati u meč.

Domaćin je u poslednjoj deonici ponovo zaigrao odličnu odbranu, u potpunosti uspeo da zaustavi najboljeg igrača Bostona Tejtuma, i tako stigao na korak od šampionske titule.

Boston nije uspeo da iskoristi veoma loše šutersko veče najboljeg igrača Golden Stejta Stefa Karija. Kari nije uspeo da pogodi ni jedan šut za tri poena, i tako je prekinuo svoj niz od 233 meča sa barem jednom ubačenom trojkom.

Šesti meč serije igra se u Bostonu, i na programu je u noći četvrtak na petak od 3.00.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track