PORAŽAVAJUĆE! ZVEZDA ZA NAJBOLJEG IGRAČA ABA LIGE DOBIJA MRVICE: Isplivali detalji Kalinićevog dogovora sa Barselonom!
Foto: @starsport, Profimedia

napušta klub

PORAŽAVAJUĆE! ZVEZDA ZA NAJBOLJEG IGRAČA ABA LIGE DOBIJA MRVICE: Isplivali detalji Kalinićevog dogovora sa Barselonom!

Košarka -

Zvezda će za prelazak Nikole Kalinića u Bareslonu dobiti obeštećenje od 100.000 evra

Još jedna loša vest uzdrmala je navijače Crvene zvezde. Najbolji igrač tima sa Malog Kalemegdana, NIkola Kalinić, po svemu sudeći napušta Zvezdu i karijeru nastavlja u Španiji.

Španski mediji tvrde da je reprezentativac Srbije postigao dogovor sa katalonskim gigantom - Barselonom.

Kalinić se prošlo leto vratio u Zvezdu i potpisao dvogodišnji ugovor, međutim, na kraju sezone je imao izlaz uz otkupnu klauzulu od 100.000 evra, pa je iskoristio mogućnost da napusti klub.

Dakle, Zvezda za MVP regionalne ABA lige praktično dobija "mrvice"...

Zanimljivo, transfer nije tu kompletiran, pošto se dalje pita i Valensija. Naime, ovaj španski evroligaš, inače bivši Kalinićev klub, ima pravo preče kupovine ukoliko Srbin odluči da se vrati u ACB ligu, pa se spekuliše da će Barselona morati da im plati obeštećenje u iznosu od 300.000 evra da bi se odrekli srpskog košarkaša.

Kalinić je ove sezone bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje triple krune crveno-belih. Bio je MVP regionalne ABA lige, a u Evroligi je na 32 utakmice prosečno beležio 12,6 poena uz 3,9 skokova i 3,4 asistencije.

Ovo je novi ozbiljan udarac za aktuelnog osvajača Kupa Srbije, ABA lge i Košarkaške lige Srbije. Podsetimo, iz Zvezde su već otišli Nejt Volters, Ostin Holins i Dejan Davidovac, a na izlaznim vratima kluba nalazi se i trofejni trener Dejan Radonjić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track