BJELICA SE VRAĆA U EVROPU? Srbin dobio MILIONSKU ponudu, ugovor iz SNOVA!
Foto: Profimedia

bum

BJELICA SE VRAĆA U EVROPU? Srbin dobio MILIONSKU ponudu, ugovor iz SNOVA!

Košarka -

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica sigurno će pamtiti prethodnu sezonu kao najbolju u karijeri, osvajanjem šampionskog prstena NBA lige sa Golden Stejt Voriorsima.

Iako se nije naigrao u dresu Golden Stejt Voriorsa, Bjelica je koristio svaku i najmanju minutažu na terenu maksimalno iskoristio da doprinese timu Stiva Kera.

Sa Voriorsima ima ugovor još godinu dana, ali bi ovog leta mogao da napusti trofejnu "franšizu" jer pojedini evropski mediji pišu o postojanju milionske ponude za Srbina od strane još jednog bogatog evropskog kluba

Prema navodima specijalizovane košarkaške stranice "Home of Glory", koja se profilisala kao solidan izbor košarkaških informacija, turski velikan Fenerbahče, inače Bjeličin bivši klub, ponudio je srpskom košarkašu ugovor na dve godine "težak" 1.3 miliona evra po sezoni!

Bjelica je nebrojeno puta dosad rekao koliko mu radosti pričinjava sama činjenica da deli svlačionicu sa takvim asovima poput Stefa Karija, Kleja Tompsona i ostalih vedeta Voriorsa, što je sjajno prihvaćen i što ima ulogu koja mu u potpunosti odgovara iako ima potencijal za mnogo više. No, ni status epizodiste u redovima najboljeg tima na svetu mu ne predstavlja nazadovanje u karijeri, te je utisak da mu je ostanak u SAD još sezonu bliža opcija no povratak u Evropu.

Bjelica u Voriorsima ima 1.6 miliona po sezoni (neoporezovanih), Fener mu nudi manje (1.3 miliona), ali i garantovane dve sezone što je karta na koju igraju Turci u nadi da će privoleti Srbina na veliki povratak u tabor tima gde je ostavio dubok trag.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track