NEKO IMA DONČIĆA, A MI I(NE)MAMO JOKIĆA Gde su najbolji srpski košarkaši i zašto ne igraju za reprezentaciju kad je najpotrebnije?
Foto: FIBA

DA LI JE DEBAKL BIO NEIZBEŽAN?

NEKO IMA DONČIĆA, A MI I(NE)MAMO JOKIĆA Gde su najbolji srpski košarkaši i zašto ne igraju za reprezentaciju kad je najpotrebnije?

Košarka -

Da li je realnost Srbije da u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dva puta izgubi od Belgije i dovede se u situaciju u kojoj su šanse za plasman na ovo takmičenje svedene na minimum? Selektor Svetislav Pešić kaže da jeste.

Nakon blamaže u niškom Čairu Kari je rekao da ne treba da živimo u prošlosti i mislimo da smo najbolji, već da moramo da budemo svesni svojih mogućnosti, a ako su ovo stvarno naše krajnje mogućnosti, onda imamo problem ozbiljniji nego što smo mislili.

Hrvatska se obrukala protiv Finske, Španija protiv Gruzije, ali zar smo morali i mi? Poraz nam je doneo tešku situaciju, a naredne utakmice će biti još teže od prethodnih.

Bez ulaska u detaljnu analizu FIBA prozora i igrača koji su igrali za našu zemlju u kvalifikacijama i stavljali se na raspolaganje nacionalnom timu i tokom sezone, činjenica je da smo izgubili od tima koji nema nijednog predstavnika u Evroligi i Evrokupu.

Svetislav Pešić
foto: @starsport

Uigrani su, poznaju se jer dugo igraju zajedno, ali kvalitetom ne mogu da se porede sa Srbijom, pa su ipak pobedili. Opet, bez ulaska u analizu, teško je ne pomisliti da su oni koji su igrali protiv Letonije i Belgije ostavljeni na cedilu.

Čini se da nema kraja spisku košarkaša koji nisu igrali u julu, stvarno ih ima mnogo, kladionice su nam zbog svih njih odavno dodelile ulogu prvog favorita za osvajanje Evropskog prvenstva (septembar ove godine).

Povrede, teške i tek završene sezone, ugovori... toliko je izgovora, a legendarni Kari bi verovatno pokušao da opravda svakog igrača koji je trebalo da se nađe na parketu u Nišu. I one koji su zaista sprečeni da igraju (znate svi jednog takvog), ali i one koji možda i nisu...

To bi mu oduzelo dosta vremena, a već je previše potrošio na objašnjavanje Jokićeve situacije.

Dončić je u devet dana tri puta igrao za Sloveniju
Dončić je u devet dana tri puta igrao za Slovenijufoto: FIBA

Slavićemo kad se dvostruki uzastopni MVP NBA lige pojavi na pripremama u avgustu, a u međuvremenu jedan dečko iz Slovenije koji je u najjačoj ligi na svetu jako blizu nivoa našeg Somborca, za svoju zemlju igra čak i prijateljske utakmice.

Kurir sport/A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track