VELIKO POJAČANJE: NEDOVIĆ SE POSLE 10 GODINA VRATIO U ZVEZDU! U NBA igrao za aktuelnog šampiona Golden Stejt
Foto: Starsport

košarkaška bomba

VELIKO POJAČANJE: NEDOVIĆ SE POSLE 10 GODINA VRATIO U ZVEZDU! U NBA igrao za aktuelnog šampiona Golden Stejt

Košarka -

Reprezentativac Srbije i bivši košarkaš Golden Stejta, Valensije, Unikahe, Armanija i Panatinaikosa, Nemanja Nedović novi je član Crvene zvezde!

Nemanja, Zvezdino dete tako se vraća kući nakon 10 godina, a sa crveno-belima je potpisao je trogodišnji ugovor!

Nemanja Nedović
foto: KK Crvena zvezda

Nemanja Nedović je rođen 16.juna 1991.godine u Novoj Varoši. Profesionalnu karijeru i prve ozbiljne košarkaške korake je napravio upravo u Crvenoj zvezdi za koju je igrao od 2008. do 2012. godine, nakon čega je započeo internacionalnu karijeru u Lijetuvos Ritasu, zatim Golden Stejtu u NBA ligi, da bi se zatim vratio u Evropu kao igrač Valensije. U Španiji je nastupao i za Unikahu sa kojom je osvojio i Evrokup 2017.godine, potom je dve godine bio član Olimpije Milano, da bi od 2020. igrao za Panatinaikos sa kojim je osvojio grčko prvenstvo 2021.godine.

KK Crvena zvezda je izrazila ogromno zadovoljstvo jer je Nemanja Nedović pokazao ogromnu želju da se vrati u Crvenu zvezdu, i zbog toga učinio i konkretne poteze kako bi mogao da napusti prethodni klub za koji je prošle sezone u Evroligi ubacivao preko 14 poena po meču.

O daljim koracima u prelaznom roku, aktuelni šampion ABA lige i Srbije će blagovremeno i svakodnevno obaveštavati javnost.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track