PONOSNI SRBIN! NIKOLA JOVIĆ OBJASNIO AMERIKANCIMA KO JE I ŠTA JE: Mnogo je važno igrati za svoj narod i svoju zemlju! (VIDEO)
Foto: Profimedia, Shutterstock

patriotizam

PONOSNI SRBIN! NIKOLA JOVIĆ OBJASNIO AMERIKANCIMA KO JE I ŠTA JE: Mnogo je važno igrati za svoj narod i svoju zemlju! (VIDEO)

Košarka -

Nikola Jović, košarkaš Majami Hita, objasnio je Amerikancima da je Srbin i da mu je mnogo važno da u narednim godinama zaigra za reprezentaciju.

Nikola Jović
foto: Profimedia

Mladi srpski košarkaš nedavno je izabran na NBA draftu od strane Majamija kao 27. pik. Klub sa Floride polaže velike nade u Nikolu Jovića i veruje da bi mogao u Americi da napravi karijeru sličnu Nikoli Jokiću iz Denvera.

Nikola Jović (19) pričao je za zvanični NBA kanal, predstavio sebe, svoju zemlju i grad Beograd u kojem je odrastao.

- Ja sam iz Beograda, iz Srbije. Tu sam proveo svoj ceo život, do sada. Osećam svoj grad, srećan sam što mogu da ga predstavljam u NBA ligi. Odrastao sam gledajući srpsku košarkašku reprezentaciju, koja ima zaista veliki značaj u našoj zemlji - rekao je Nikola Jović i dodao:

- Važno je da igrate za svoju zemlju i svoj narod. Tada vas svi gledaju. A kada uspete da osvojite medalju za svoju zemlju to je nešto sasvim posebno.

Nikola Jović
foto: Profimedia

Nikola Jović rođen je u Lesteru 2003. godine, u Engleskoj, ali je odrastao u Beogradu. Kao dete je igrao vaterpolo, a onda se opredelio za košarku i počeo da trenira u KK Sava. Godine 2018. prelazi u klub Mega i tada počinje njegov uspon. Ove sezone izabran je za najboljeg mladog igrača ABA lige. U proseku postizao je 11,7 poena, dok je šutirao 42,8 odsto iz igre, 35,6 odsto na trojke i 75,4 odsto iz slobodnog bacanja, 4,4 skoka, 3,4 asistencije uz 2,7 izgubljenih lopti i 0,4 blokade po utakmici u 25 mečeva.

Nikola Jović bio je član mlade reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u košarci za igrače do 19 godina 2021. Tokom sedam turnirskih utakmica, prosečno je beležio 18,1 poen, 8,3 skoka i 2,9 asistencija po utakmici. Izabran je u prvi tim turnira. U februaru 2022. debitovao je za seniorsku reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track