RUSI SMISLILI LUDI BASKET 1x1 U OKTAGONU: Pobedio je Srbin i to čuvenog Ponkrašova! VIDEO
Foto: Printscreen

SPEKTAKL U MOSKVI

RUSI SMISLILI LUDI BASKET 1x1 U OKTAGONU: Pobedio je Srbin i to čuvenog Ponkrašova! VIDEO

Košarka -

Basket 3x3 postao je planetarno poznat sport, Srbija je velesila, ima najbolje igrače i ekipe, godinama naši momci dominiraju širom sveta u takmičenjima po okriljem FIBA.

Legendarni Dušan Domović-Bulut dobio je čast da bude kapiten tima u američkoj profesionalnoj ligi Big 3, gde uz njega sjajno igra i Tomislav Ivošev.

Jovan Crnić
foto: Printscreen

Iz Rusije nam stiže nova atraktivna vrsta basketa - jedan na jedan! Da bi sve bilo zanimljivije, mečevi se odvijaju u oktagonu koji liči na onaj iz MMA. Pravila su tako đe "luda" - igra se dva puta po tri minuta, a napad traja samo osam sekundi...

A ne bi Srbin bio Srbin da i tu ne pobedi! Radi se o košarkašu iz Niša Jovanu Crniću, koji je trijumfovao na izuzentno jakom turniru u Moskvi. Koliko se pažnje pridaje ovom sportu govori podatak da je turnir direktno prenosio Meč, glavni sportski kanal u Rusiji.

Jovan Crnić
foto: Printscreen

A kakva imena su igrala, to je tek posebna priča... Ruska federacija je pozvala 12 igrača, među kojima je bio i Crnić. Na kraju se izborio za finale sa čuvenim Antonom Pokraševim, koji je sa reprezentacijom Rusije bio olimpijski pobednik. U karijeri je nosio dres CSKA, Uniksa, Lokomotive Himkija...

Jovan Crnić
foto: Printscreen

Ali nije ga se Jovan ni malo uplašio, već je spektakularno u produžetku "zlatnim poenom" prigrabio titulu šampiona, a zastava Srbija zavijorila se u hali u Moskvi. Trijumf je proslavio tako što se prekrstio i u kameru pokazao krst koji mu je doneo sreću.

Ceo turnir, kao i finalni meč koji se nalazi pri kraju snimka možete da pogledate na ovom LINKU.

Jovan Crnić (27) je uspešno gradio košarkašku karijeru u NCAA ligi, a kasnije je nosio dres nekoliko kubova iz Evrope. Prošlu sezonu proveo je u Grčkoj u ekipi u basketu 3x3.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track