OVAJ SRBIN JE ČUDO, POKORIO JE I AMERIKU: Dušan Domović-Bulut na OL STARU basketa 3X3, igraće za ekipu Doktora Džeja
Foto: Printskrin/Instagram

veliko priznanje

OVAJ SRBIN JE ČUDO, POKORIO JE I AMERIKU: Dušan Domović-Bulut na OL STARU basketa 3X3, igraće za ekipu Doktora Džeja

Košarka -

Trofejni srpski basketaš Dušan Domović-Bulut nastavlja da ispisuje istoriju kao najuspešniji Evropljanin koji je ikada igrao u američkoj BIG 3 ligi, pošto je uvršten u spisak učesnika najkvalitetnijeg basket 3x3 takmičenja na svetu, koji će biti održan 21. avgusta u Atlanti.

Dušan Domović Bulut
foto: Printskrin/Instagram

Dušan Domović-Bulut (36) ove sezone već je postao rekorder po broju asistencija u ligaškom delu takmičenja, prestigavši legendarnog Brazilca Leandra Barbosu.

O kakvoj počasti se radi najbolje svedoči podatak da je trener ekipe, za koju će Bulut nastupiti, član Kuće slavnih u Springfildu Džulijus Irving, čuveni "Doktor Džej", a da će teren deliti sa takvim asovima kao što su Mario Čalmers, dvostruki NBA šampion sa Majamijem, Džejson Ričardson, dvostruki pobednik u zakucavanju na NBA Ol staru, Džerald Grin, Džeremi Pargo i mnogim drugim NBA zvezdama.

Novosađanin je sa ekipom Elijensa, kao kapiten, bio najprijatnije iznenađenje ovogodišnje BIG 3 lige i predvodio je svoj tim do prvog plasmana u plej-of, gde su eliminisani u polufinalu.

Dušan Domović-Bulut jedan je od najtrofejnijih srpskih basketaša. Sa reprezentacijom Srbije u basketu 3X3, četiri puta je bio prvak sveta (2012, 2016, 2017, 2018), jednom srebrni (2014). Dva puta prvak Evrope (2018, 2019), jednom srebrni (2016). Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. osvojio je bronzanu medalju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track