MOMCI, SAMO JAKO: Srpski košarkaši večeras igraju protiv Turske! U timu i Vasa Micić!
Foto: KSS

meč odluke

MOMCI, SAMO JAKO: Srpski košarkaši večeras igraju protiv Turske! U timu i Vasa Micić!

Košarka -

Orlovi u Istanbulu (19.00) gostuju domaćinu u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine

Košarkaška srpska reprezentacija večeras (19.00) igra utakmicu protiv Turske u Istanbulu, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Sa "Orlovima" koji imaju imperativ pobede otputovao je i plejmejker Vasilije Micić koji se povredio u meču protiv Grčke. Vasa se našao na spisku od 12 igrača koji će biti večeras na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću.

Susret sa Turcima nije samo važan zbog kvalifikacija za SP u kojima Srbija ne stoji baš najbolje, već i kao poslednja provera pred Evropsko prvenstvo koje počinje u četvrtak, 1. septembra.

Srpski košarkaši igraće u Pragu, u grupi D, protiv selekcija Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Selektor Svetislav Pešić u Istanbul je poveo sve igrače koje ima na raspolaganju, a među putnicima je i Vasilije Micić koji je tokom duela protiv Grčke zadobio povredu skočnog zgloba. Nemanja Nedović i Nemanja Bjelica su i dalje na spisku povrđenih igrača.

Još uvek nije poznato koliko će Vasa Micić moći da igra protiv Turaka, ali sama činjenica da se našao među 12 igrača za ovaj meč je veliko ohrabrenje.

Milutinov: Potrošeni smo, ali idemo na pobedu

Nikola Milutinov, centar moskovskog CSKA, imao je zapaženu rolu u meču protiv Grčke, upisao je 12 poena, četiri skoka i jednu blokadu.

- Potrošili smo se protiv Grčke. Turska je u sličnoj situaciji, kao i mi. Idemo tamo da damo sve od sebe i da probamo da pobedimo. Počeli smo da razmišljamo o Turcima, odmah pošto smo pobedili Grke - rekao je Milutinov.

Rasprodata dvorana Čak 16.000 Turaka na tribinama

Turci će Srbe dočekati u dvorani "Sinan Erdem" koja je rasprodata u punom kapacitetu. To znači da će utakmicu gledtai više od 15.000 vatrenih turskih navijača, te da izabranike Svetislava Pešića očekuje vruća i paklena atmosfera.

Ozbiljan rival Larkin prva zvezda

Turska koju sa klupe predvodi trener Ergin Ataman doživela je visok i bolan poraz od Letonije (85:111) u Rigi. Prva zvezda Turske je naturalizovani Amerikanac Šejn Larkin, a od domaćih košarkaša treba izdvojiti momka iz Ohrida Čedija Osmana, košarkaša Klivlenda, zatim Albanca Erdžana Osmanija, Šehmusa Hazera, Meliha Mahmutoglua, Furkana Korkmaza.

Kurir sport

Bonus video:

00:27

Košarkašice Srbije počele pripreme za SP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track