MEGASENZACIJA! AMERIKA IZGUBILA U KOŠARCI: Verovali ili ne pobedio ih je MEKSIKO (VIDEO)
Foto: Printscreen

pravo čudo

MEGASENZACIJA! AMERIKA IZGUBILA U KOŠARCI: Verovali ili ne pobedio ih je MEKSIKO (VIDEO)

Košarka -

U prvom kolu 19. izdanja AmeriKupa, košarkaškog takmičenja u kojem učestvuje 12 najboljih reprezentacija sa teritorije Severne i Južne Amerike, Meksiko je savladao favorizovane Sjedinjene Američke Države rezultatom 73:67!

Ovo je prva pobeda Meksikanaca nad SAD-om u istoriji ovog takmičenja.

Ekipu Meksika predvodio je Pol Stol sa učinkom od 15 poena, 9 asistencija i 5 skokova, a dvocifreni kod pobedničke ekipe bili su još Fabian Hajmes sa 13 poena (10 skokova) i Daniel Amigo (takođe 13 poena).

Treba napomenuti da Amerikanci ovo takmičenje igraju sa veteranima ili igračima koji nemaju potpisane ugovore sa klubovima, ali i sa takvim timom oni su bili apsolutni favoriti za pobedu prema bukmejkerima.

Najbolji kod poraženog tima bio je veteran Džeremi Pargo sa 14 poena i 6 asistencija, a pratio ga je Noris Kol sa 11 poena.

REZULTATI PRVOG KOLA AMERIKUPA

Urugvaj - Kolumbija 64:70

Meksiko - SAD 73:67

Brazil - Kanada 72:63

Venecuela - Panama 72:58

U grupi sa Meksikom i SAD-om nalaze se još Venecuela i Panama, a u meču ovih timova Venecuela je opravdala ulogu favorita sigurnom pobedom 72:58.

Sistem takmičenja u AmeriKupu je takav da je 12 ekipa podeljeno u tri grupe, a plasman u četvrtfinale ostvariće po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe.

Amerikanci narednu utakmicu igraju protiv Venecuele u nedelju od 18:40 časova, a Meksiko će snage odmeriti sa Panamom istog dana od 16:10.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track