SLAVNI KOŠARKAŠ ŽIVI KAO BESKUĆNIK: Potrošio silne milione, odao se drogama i alhoholu, pa sada prosi (VIDEO)
Foto: Screenshot

NEVEROVATNO

SLAVNI KOŠARKAŠ ŽIVI KAO BESKUĆNIK: Potrošio silne milione, odao se drogama i alhoholu, pa sada prosi (VIDEO)

Košarka -

Nekadašnja NBA zvezda Delonte Vest je po završetku karijere dotakao samo dno, te je postao beskućnik i počeo je da prosi na ulicama Dalasa.

Ovaj 38-godišnjak izgleda neprepoznatljivo. Potrošio je silne milione koje je zaradio tokom karijere, počeo je da se drogira i opija.

Vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban je platio Vestu rehabilitaciju, a pomogao mu je i nekadašnji saigrač Lebron Džejms kako bi Vest ponovo imao život koji je dostojan čoveka.

Međutim, i pored toga čini se da se on nije baš opametio. Ponovo su počele da se pojavljuju objave i videa nekadašnjeg košarkaša kako prosi.

Jedan dečak je objavio video Delontea Vesta s benzinske pumpe na kojem se vidi kako razgovara s nekadašnjim košarkašem, a on mu je čak pokušao objasniti da je ostao bez novca nakon što se pobrinuo za svakog člana svoje familije.

Majka ovog dečaka pitala ga je da li je investirao svoj novac u nešto nakon karijere, a onda je Vest počeo da priča.

"Pobrinuo sam se za svoju familiju i za njihovu decu i svakoga od njih ko je išao na koledž. Pobrinuo sam se da svako od njih ima svoju kuću", rekao je Vest, a onda ga je ona pitala kako je moguće da niko od njih mu se nije odužio za sve to.

"Borim se sam. Ne tražim ništa zauzvrat", kratko je dodao Vest.

Delonte Vest je u osmogodišnjoj NBA karijeri igrao za Boston Seltikse, Sijetl Supersonikse, Klivlend Kavalirse i Dalas Maverikse. Bio je kratko u Kini i G ligi gde je 2015. godine završio karijeru.

U NBA karijeri je 193 centimetra visoki košarkaš prosečno beležio 9.7 poena, 2.9 skokova i 3.6 asistencija po utakmici.

Tokom svoje NBA karijere je zaradio oko 16.000.000 dolara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track