BOLAN PORAZ SRBIJE U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Naši mladi basketaši posle NEVIĐENE DRAME ostali bez zlata! (VIDEO)
Foto: Fiba

šteta

BOLAN PORAZ SRBIJE U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Naši mladi basketaši posle NEVIĐENE DRAME ostali bez zlata! (VIDEO)

Košarka -

Reprezentacija Srbije 3×3 U23 osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Bukureštu.

Basketaši Srbije
foto: Fiba

Ekipa u sastavu Nikola Кovačević, Nikola Lazić, Miloš Antić i Aleksa Stojanović, poražena je u finalu posle dramatične završnice od Poljske 21:20.

Naš tim je vodio tokom celog meča, ali je u finišu nedostajalo malo sreće i koncentracije za trijumf.

Posle izjednačenog početka, Кovačević je pogodio dve dvojke za 7:3, a nešto kasnije podigao je prednost posle faula na šutu za dva poena na 9:4. Pogodio je Stojanović dvojku za 13:6, pa posle dva minuta još jednu za velikih 15:7. Vezali su Poljaci tri poena i četiri minuta pre kraja prišli na 10:15, ali je Кovačević odgovorio dvojkom (17:10). Još jednom su se Poljaci približili dva minuta pre kraja na 13:18, ali je pogodio Stojanović, pa Lazić za 20:16. Ubacio je Šlahetka dvojku uz faul 50 sekundi pre kraja, jednom je pogodio sa linije penala za dramu – 19:20. Naš tim nije uspeo da poentira u dva navrata, da bi Šlahetka ponovo pogodio dvojku za pobedu Poljske.

Nikola Кovačević izabran je u najbolju trojku šampionata.

Kovačević: Bolan poraz

Reprezentativac Srbije Nikola Kovačević žali za propuštenom prilikom.

"Izuzetno težak poraz, posebno boli što smo tokom celog meča kontrolisali igru i imali prednost. Tokom celog turnira smo podizali nivo igre, pokazali najveći kvalitet, ali nam je na kraju nedostajalo malo sportske sreće i ostaje veliki žal za zlatom. Čestitao bih ekipi Poljske na osvojenom Svetskom prvenstvu, ali posebne čestitke idu mojim saigračima i stručnom štabu", rekao je Kovačević

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track