POTRESI U SRPSKOJ KUĆI KOŠARKE: Nenad Krstić podneo ostavku! Slavni košarkaš OBRAZLOŽIO ODLUKU zašto odlazi iz Saveza
Foto: Stefan Stojanović

PROMENE

POTRESI U SRPSKOJ KUĆI KOŠARKE: Nenad Krstić podneo ostavku! Slavni košarkaš OBRAZLOŽIO ODLUKU zašto odlazi iz Saveza

Košarka -

Nenad Krstić je podneo ostavku na mesto potpredsenika Košarkaškog saveza Srbije.

Nenad Ksrtić je u KSS obavljao funkciju potpredsednika zaduženog za mušku košarku, a nasledio je Igora Rakočevića krajem 2020. godine kojem je tada istekao četvorogodišnji mandat.

Nenad Krstić
foto: Starsport©

Pre dolaska na mesto potpredsednika, bivši igrač Partizana, Nju Džersija, Oklahome, Bostona, moskovskog CSKA i Efesa bio je direktor mlađih selekcija KSS-a.

Kao reprezentativac osvojio dve medalje za Srbiju, najpre srebro 2009. godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a onda je vodio Srbiju do finala Svetskog prvenstva 2014. godine u Španiji.

"Želeo bih da se zahvalim svima u Savezu na ukazanom poverenju i izvanrednoj saradnji koju smo do sada imali. Ipak, usled privatnih obaveza koje mi sada već oduzimaju previše vremena, doneo sam odluku da se povučem sa mesta potpredsednika KSS i to mesto prepustim nekom drugom. Ovom prilikom bih poručio da je za mene pre svega bila čast da nakon karijere profesionalnog igrača služim našoj košarci kroz rad u KSS i na taj način ovoj igri vratim makar delić onoga što mi je u životu dala", istakao je Krstić za sajt KSS.

Kako je naveo KSS, do zakazivanja nove Skupštine КSS-a i izbora novog potpredsednika, zaduženja koja je imao Nenad Кrstić obavljaće direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja