ZVEZDA UNIŠTILA CIBONU U BEOGRADU: Crveno-beli sa novim trenerom ostvarili NAJUBEDLJIVIJU POBEDU u sezoni!
Foto: Starsport

ABA LIGA

ZVEZDA UNIŠTILA CIBONU U BEOGRADU: Crveno-beli sa novim trenerom ostvarili NAJUBEDLJIVIJU POBEDU u sezoni!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde razbili su Cibonu u dvorani Aleksandar Nikolić, rezultatom 92:53 i tako upisali najubedljiviju pobedu u sezoni.

Prethodni "rekord" postavljen je već u prvom kolu ABA lige kada su crveno-beli pobedili MZT na istom mestu rezultatom 87:67.

Briljirao je Nemanja Nedović koji je za 17 i po minuta igre postigao 24 poena. Pogodio je pet od šest šuteva za tri poena, a upisao je još dve asistencije. Za vreme njegovog boravka na terenu, crveno-beli su postigli 28 poena više nego što su primili, a imao je indeks korisnosti od čak 30.

Pored njega, dvocifreni su bili još Filip Petrušev sa 14 i Nikola Ivanović sa 10 poena, a trener Duško Ivanović je prilično ravnomerno raspodelio minutažu.

Crveno-beli sada imaju učinak od pet žpobeda i jednog poraza, a očekuje ih duplo kolo Evrolige, odnosno utakmice protiv Albe u Berlinu i Makabija u Beogradu, zatim večiti derbi u sedmom kolu ABA lige, u kojem će Zvezda biti domaćin Partizanu.

1 / 6 Foto: Starsport

Crvena zvezda - Cibona 92:53 (21:20, 29:18, 22:8, 20:7)

4. četvrtina - 92:53 Poenima Ognjena Dobrića, crveno-beli su na stigli i do 31 poena razlike u uvodnim minutima poslednje četvrtine. Zvezda je nastavila surovo da razbija Cibonu, a Nedović je nastavio da pogađa, pa je ekipa Duška Ivanovića lako povećala razliku i nanela gostima težak poraz.

3. četvrtina - 72:46. Nakon tri deonice, Crvena zvezda ima priliku da ostvari najubedljiviju pobedu u sezoni. Ivanović je na startu treće četvrtine vezao pet poena, a sa odličnom partijom je nastavio Nedović, pa su domaći lako došli do velike prednosti na isteku pola sata igre.

2. četvrtina - 50:38. Fenomenalan start crveno-belih u drugoj četvrtini. Serijom 14:4 u prva tri minuta, Zvezda dolazi do 11 poena prednosti. Nedović i Petrušev nastavljaju da terorišu odbranu Cibone. Crveno-beli održavaju dvocifrenu prednost. Poluvreme zatvara Vildoza trojkom, za +12 crveno-belih.

1. četvrtina - 21:20. Srpski klub je bolje počeo meč i posle četiri minuta vodi sa 8:2. Inače, u Pioniru je izuzetno mali broj ljudi. Maksimalno 1.500 do 2.000. U nastavku četvrtine bolji su bili igrači Cibone, tako da su smanjili deficit na jedan poen razlike do isteka prvih 10 minuta. Nedović i Petrušev za sada nose igru crveno-belih, dok su kod Cibone najbolji Bundović i Aranitović.

Tok meča u Pioniru:

Košarkaši Crvene zvezde od 16 časova u dvorani Aleksandar Nikolić igraju meč 7. kola ABA lige protiv zagrebačke Cibone.

Crveno-beli su nakon turbulentnog perioda i smene trenera, u uzbudljivoj završnici, uspeli da dođu do veoma bitne pobede protiv francuskog Asvela.

Međutim, novi trener Duško Ivanović nije imao mnogo vremena da odradi dodatne treninge sa svojim igračima, jer samo nakon jednog dana pauze u Beograd stiže Cibona.

Biće ovo prilika za iskusnog stručnjaka da proveri sa kakvim snagama raspolaže pred naredne izazove i važne mečeve u oba takmičenjima, među kojima su i dva večita derbija u kratkom razmaku.

"Ovo što sam video, Cibona je izuzetno dobra napadačka ekipa sa puno kontranapada, šutiraju dobro za tri poena, atipična ekipa. Ne gledamo unazad, šta je bilo juče, već samo napred, mi moramo biti spremni. I da budemo spremni da se borimo…“ rekao je trener crevno-belih pred duel sa ekipom iz Zagreba.

Sa druge strane, Cibona u ovaj duel ulazi u veoma dobroj raspoloženju, s obzirom da u poslednjih 10 mečeva ima 9 pobeda. Naravno, valja napomenuti da je od tih 10 mečeva, Cibona šest odigrala u Premijer ligi Hrvatske, u kojoj ipak učestvuju ekipe znatno slabijeg kvaliteta od onih u ABA ligi.

U regionalnom takmičenju ekipa Josipa Cesara ima učinak 3-3 i nalazi se na deobi 7. mesta, dok Zvezda ima skor 4-1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track