NAJBOLJI SRPSKI FRISTAJL KOŠARKAŠ I JUTJUBER: Postavio novi Ginisov rekord u slip n slajd
Foto: Privatna Arhiva

Ginisovac

NAJBOLJI SRPSKI FRISTAJL KOŠARKAŠ I JUTJUBER: Postavio novi Ginisov rekord u slip n slajd

Košarka -

Kikinđanin Nemanja Blažić Triki, najbolji srpski fristajl košarkaš i poznati jutjuber, oborio je Ginisov rekord, a pohvalio se armiji obožavaoca sertifikatom koji je odneo da urami.

Biće to, kako kaže za Kurir, najvredniji eskponat u stanu čarobnjaka sa loptom. Triki je za jedan minut napravio 36 slip n slajda, basketaške promene tokom koje se vrti na terenu sa loptom kroz noge. Prethodni rekord iznosio je 32 slip n slajda, dok je Triki ovaj postavio 26. juna u Beogradu:

1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

- Veoma sam srećan. Nezvanični sam vlasnik i rekorda u vrtenju lopte na četkici za zube. Loptu sam na četkici za zube vrtio 48,53 sekundi. Želim da ozvaničim i taj rekord jer su nadležni Ginisove stručne komisije, konačno, kao dokaz, odobrili slanje video materijala. Nadam se da ću u dogledno vreme dobiti još jedan sertifikat - pojašnjava Triki i dodaje da je, svojevremeno, i Nikolu Jokića, centra Denvera, učio kako se na četkici za zube vrti basket.

Njegove majstorije sa loptom prate naši najpoznatiji košarkaši koji igraju za najbolje domaće i inostrane klubove. I ne samo oni. Neke od najvećih NBA zvezda, takođe prate Trikija.

Osim Amerikanaca na njegove fore nisu imune ni naši NBA igrači. U svemu ga, kako kaže, prati i podržava i Nikola Jović, član „Majami Hita“.

Da „orlovi“ očerupaju Švaјcarce

- Iskreno se nadam da ćemo dobiti Švajcarce. Krajnje je vreme da nas posle toliko provokacija njihovih pojedinih reprezentativaca i Svevišnji pogleda. Očekujem da ih dobijemo makar sa 1:0 - kaže Triki.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track