ŠTA SE KRIJE IZA VUJOŠEVIĆEVOG DOLASKA U ŽELEZNIK: Mnogi su se šokirali kad su videli da Duško gleda FMP, evo šta je razlog
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

ABA LIGA

ŠTA SE KRIJE IZA VUJOŠEVIĆEVOG DOLASKA U ŽELEZNIK: Mnogi su se šokirali kad su videli da Duško gleda FMP, evo šta je razlog

Košarka -

Dolazak Duška Vujoševića u Železniku na utakmici FMP - Derbi u okviru 12. kola ABA lige izazvala je puno pažnje javnosti i navijača.

Proslavljeni crnogorski trener koji je najveće uspehe ostvario vodeći Partizan, vratio se u Beograd, barem na kratko.

FMP je u subotu uveče pobedio rezultatom 90:73 i tako zabeležio deveti trijumf pored tri poraza.

Pojavljivanje Vujoševića u FMP Arenu prilično je zbunio one koji prethodno nisu znali da crnogorski stručnjak od septembra ove godine ima novu funkciju.

Duško Vujošević
foto: ABA liga/FMP Meridian

Naime, Vujošević je tada postao stručni konsultant i glavni koordinator svim trenerima i košarkašima mlađih kategorija u Derbiju.

"Ove godine sam prilikom uručenja Nagrade za životno delo, najvišeg priznanja koje dodeljuje Udruženje košarkaških trenera Srbije izjavio da to ipak ne znači da sam rekao svoju poslednju reč kada je košarka u pitanju i da nastavljam dalje u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima”, rekao je Vujošević nakon što je zaposlen u crnogorskom abaligašu i dodao:

"Odlučio sam da dam doprinos radu SC Derbija, kao stručni konsultant. Imam delikatan zadatak da pomognem trenerima kada je u pitanju selekcija i razvoj od mladjih kategorija, do posebno izazovnog perioda prelaska iz juniorske u seniorsku i da ostvarimo rezultat u mladjim kategorijama igrajući sa igračima koji imaju perspektivu".

Duško Vujošević
foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nakon 12 utakmica Derbi se nalazi na devetom mestu sa učinkom od četiri pobeda i osam poraza, uz četiri vezana izgubljena meča.

Sa druge strane, FMP je pri samom vrhu tabele sa devet trijumfa i tri poraza. Ekipa iz Železnika je u ovoj sezoni još uvek neporažena na domaćem terenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track