ZVEZDA U PROBLEMU ZBOG VILDOZE: Baskonija podnela TUŽBU, Argentinac duguje 2 miliona evra!
Foto: Starsport

REVOLTIRANI

ZVEZDA U PROBLEMU ZBOG VILDOZE: Baskonija podnela TUŽBU, Argentinac duguje 2 miliona evra!

Košarka -

Sjajni Argentinac Luka Vildoza prosto blista u dresu Crvene zvezde i za vrlo kratko vreme postao je ljubimac navijača ovog kluba.

On je u redove Zvezde stigao iz Baskonije, a sada je predsednik ovog kluba Hosean Kereheta izjavio da Vildoza duguje Baskijcima dva miliona dolara i da je španski klub podneo tužbu sudu protiv argentinskog košarkaša.

"U svakom slučaju, to se rešava na sudu. Mi smo podneli tužbu, jer smo bezuspešno pokušali da se dva puta nagodimo i postignemo nekakav dogovor. Sada čekamo da se odredi datum suđenja Sve je jasno postoji potpisan ugovor sa očiglednim uslovima. Nije moguće da potpišeš ugovor sa određenim uslovima da bih te pustio, a sada, pošto nisi zainteresovan, nećeš da platiš taj novac. A radi se o dva miliona evra", izjavio je Kerejeta.

Mora se samo napomenuti ko u ovom slučaju zapravo duguje novac, s obzirom na to da u Španiji smatraju da bi možda i Luka Vildoza mogao da bude "meta" optužbi, ali ako se radi o čistom obeštećenju onda će ceo novac morati da isplati upravo Crvena zvezda.

Zanimljivo je da je Zvezda dobila čiste papire od FIBA kada je u pitanju Luka Vildosa, što garantuje da on slobodno može da nastupa za beogradski klub.

Da sve bude jasnije, ovo pravilo je jako važno, jer je recimo novi superstar crveno-belih Fakundo Kampaco morao da sačeka sa debijem za klub, jer je Zvezda dobila zabranu registracije igrača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track