KAD DOĐEŠ OVDE I OSETIŠ TO... LUDO! Kampaco za Kurir: Jokić mi je pričao o Beogradu, probao sam jelo čije ime NE MOGU DA IZGOVORIM
Foto: Starsport

ISKRENI ARGENTINAC

KAD DOĐEŠ OVDE I OSETIŠ TO... LUDO! Kampaco za Kurir: Jokić mi je pričao o Beogradu, probao sam jelo čije ime NE MOGU DA IZGOVORIM

Košarka -

Jedan od dvojice Zvezdinih Argentinaca, Fakundo Kampaco, za Kurir je govorio o dolasku u Beograd, šta je prethodilo i kakvi su prvi utisci.

Iskusni plejmejker, kojeg je Nemanja Nedović svrstao među tri najbolja organizatora igre u Evroligi, prethodne dve sezone je igrao sa Nikolom Jokićem za Denver Nagetse, a aktuelnu sezonu je započeo u Dalasu gde mu je, kao i u Real Madridu, saigrač bio Luka Dončić.

"Jokić mi je pričao gde je najbolje mesto da živim sa porodicom. Pričao mi je i Dončić, obojica, da su ljudi ovde veoma strastveni, da su ludi za timom i da uvek podržavaju ekipu i kod kuće i na strani. Znao sam to, ali kada dođeš ovde i osetiš to, stvarno je ludo. Veoma sam srećan što sam ovde i što osećam takvu podršku", rekao je Kampaco za Kurir.

Dok su igrali u Realu
Dok su igrali u Realufoto: Juan Carlos GarcĂ­A Mate / Zuma Press / Profimedia

Ispratio je Argentinac utakmicu koju je Denver odigrao protiv Finiksa na Božić po gregorijanskom kalendaru u kojoj je srpski centar postigao 41 poen uz po 15 skokova i asistencija.

"Bilo je ludo... Nisam mogao da gledam, ali video sam statistiku i najbolje momente. Trenutno, on i Luka su najbolji igrači na svetu. Jednom kada igraš sa njim ti si bolji igrač. Čine sve mnogo boljim, a to ne možeš da nađeš tako lako. Uvek volim da gledam kako rade, kako se pripremaju za utakmicu i čine saigrače boljima. Naučio sam mnogo od njihovog pobedničkog mentaliteta i mislim da su od mene napravili boljeg igrača".

Sa Jokićem na terenu
Sa Jokićem na terenufoto: Profimedia

Govorio je Fakundo i o hrani koju je stigao da proba po dolasku u srpsku prestonicu.

"Probao sam ćevape, probao sam i još jednu stvar, nešto kao kobasica, ali pohovano, ne sećam se imena, veoma je teško za izgovor, nemoguće je. Nešto kao meso, pohovano, kao kobasica... Ne znam, ali je ludo, svidelo mi se. Sviđa mi se hrana ovde", zaključio je Kampaco koji je, čini se po opisu, probao karađorđevu šniclu.

Argentinac još uvek čeka na debi u Evroligi. Propustio je utakmice protiv Olimpijakosa i Barselone, a pitanje je da li će zaigrati u četvrtak protiv Valensije.

Igrao je na dve utakmice ABA lige. Protiv Borca i Splita je u proseku postigao 9,5 poena, 4,5 asistencije, 2,5 skokova i 1,5 ukradene lopte.

Kurir sport/A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track