FENERBAHČE U KRIZI: Košarkaši Virtusa naneli novi poraz doskorašnjem lideru!
Foto: Michele Nucci / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

EVROLIGA

FENERBAHČE U KRIZI: Košarkaši Virtusa naneli novi poraz doskorašnjem lideru!

Košarka -

Košarkaši Virtusa pobedili su na svom terenu u Bolonji Fenerbahče sa 92:88 (23:25, 23:21, 19:22, 27:20), u utakmici 16. kola Evrolige.

Italijansku ekipu predvodio je Marko Belineli sa 18 poena, Mam Žajte postigao je 14 poena uz sedam skokova, a Nikolo Manion 13 poena. Kajl Vims dodao je 12 poena, a srpski košarkaš Miloš Teodosić devet poena i pet asistencija.

U ekipi Fenerbahčea najefikasniji je bio Džonatan Motli sa 26 poena uz osam skokova. Nik Kalates postigao je 12 poena, a imao je i šest skokova i četiri asistencije, a sa 12 poena utakmicu je završio i Skoti Vilbekin. Srpski košarkaš Marko Gudurić dodao je 11 poena, četiri skoka, dve asistencije i dve ukradene lopte.

Fenerbahče sada ima 10 pobeda i šest poraza, a Virtus sedam pobeda i devet poraza.

U sledećem kolu 5. januara Virtus će na gostujućem terenu igrati protiv Barselone, a Fenerbahče u Kaunasu protiv Žalgirisa.

Ranije danas Barselona je u Beogradu posle produžetka pobedila Crvenu zvezdu 99:94, Alba je u Francuskoj pobedila Asvel sa 91:79, a u velikom atinskom derbiju Olimpijakos je bio bolji od Panatinaikosa sa 95:71.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track