EVROLIGA UDARILA ZABRANU ZVEZDI! Crveno-beli ne mogu da registruju igrače do 28. februara! KAŽNJENI I NOVČANO!
Foto: www.kkcrvenazvezda.rs

EVROLIGA

EVROLIGA UDARILA ZABRANU ZVEZDI! Crveno-beli ne mogu da registruju igrače do 28. februara! KAŽNJENI I NOVČANO!

Košarka -

KK Crvena zvezda Meridianbet ima privremenu zabranu registrovanja igrača, objavljeno je na sajtu Evrolige.

Iz elitnog takmičenja stiglo je rešenje koje nalaže da je Zvezda kažnjena zabranom registrovanja novih igrača i trenera do 28. februara, kao i novčanom kaznom od 25.000 evra.

Crvena zvezda, Zvezda, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

"Finansijsko veće Evrolige, nezavisno regulatorno telo, izreklo je kaznu zbog teškog kršenja pravila.

Slučaj je 1. decembra 2022. godine upućen Finansijskoj komisiji od strane Komisije za kontrolu upravljanja, nezavisne komisije koja razmatra finansijski učinak klubova i njihovu usklađenost sa relevantnim propisima. Finansijsko veće je otvorilo sudski postupak i izreklo privremenu zabranu Zvezdi kojom je zabranjeno registrovanje igrača i trenera.

Uvedene sankcije uzimaju u obzir ozbiljnost prekršaja, koji uključuje kašnjenje obaveza prema igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i davanje netačnih ili polutačnih informacija, omogućavajući klubu da iskoristi neprikladnu konkurentsku prednost i nastavi sa svojim normalnim radom uprkos neregularnom finansijsko stanje.

Veće je razmotrilo i recidiv Crvene zvezde, jer je klub prethodno u dva navrata kažnjen poslednjih godina. Ova kazna je upozorenje za klub da svako dalje kršenje pravila može dovesti do strožih sankcija, kao što su pobede isključene iz evidencije tima. Na ovu odluku može se uložiti žalba Sudu za sportsku arbitražu", piše u saopštenju.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track